Μήπως ήρθε η ώρα να εξερευνήσεις παρέα με το παιδί σου το YouTube Kids;

19:41 26/3/2020 - Πηγή: iPop

Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι, ενδιαφερόμαστε πολύ για την απασχόληση των παιδιών. Προσπαθούμε να βρίσκουμε δημιουργικές ασχολίες για εκείνα, παράλληλα με τη μελέτη τους, αλλά φυσικά υπάρχουν κι εκείνες οι ώρες της ημέρας που το παιδί σου θέλει απλά να δει ένα video στο YouTube ή να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι στο Playstation. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να εξερευνήσεις παρέα με το

παιδί σου το YouTube Kids;

Στο YouTube υπάρχουν διαθέσιμα εκατομμύρια videos για παιδιά, αλλά λόγω του τεράστιου όγκου του περιεχομένου της πλατφόρμας, πολλές φορές μπορεί ανάμεσα στα videos που είναι κατάλληλα για παιδιά να προβληθεί περιεχόμενο που δεν πρέπει να δει το παιδί σου.

Η λύση σ΄αυτό το πρόβλημα είναι μια κι ονομάζεται YouTube Kids. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εφαρμογή του YouTube που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά ώστε να μπορεί κάθε γονιός να αφήσει το παιδί του να παρακολουθεί online κάποιο video με ασφάλεια.

Τι videos θα δει το παιδί στο YouTube Kids και τι έλεγχο έχει ο γονιός;

Στην υπηρεσία υπάρχουν videos αποκλειστικά για παιδιά, τα οποία έχουν ελεγχθεί απ’ την αρμόδια ομάδα της Google κι έχουν κριθεί κατάλληλα.

Ο γονιός έχει τον έλεγχο του τι βλέπει το παιδί, αφού προσφέρεται μέσα απ’ την πλατφόρμα γονικός έλεγχος, που περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες.

Αρχικά, μπορείς να επιλέξεις τρία ηλικιακά groups, ανάλογα με το σε ποιο ανήκει το παιδί σου, ενώ μπορείς επίσης να περιορίσεις και τον χρόνο παρακολούθησης.

Μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να ελέγξεις το ιστορικό παρακολούθησης και να δεις τι έβλεπε το παιδί σου, ενώ εάν βρεις κάτι που δεν θα ήθελες να το ξαναδεί, μπορείς με ένα κλικ να το μπλοκάρεις ή να μπλοκάρεις κι ένα ολόκληρο κανάλι.

Φυσικά, μπορείς να κάνεις αναφορά στο YouTube εάν βρεις ακατάλληλο περιεχόμενο μέσα στην πλατφόρμα.

Πλέον το YouTube Kids είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα και μπορεί το παιδί σου να έχει πρόσβαση σε αυτό απ’ το smartphone σου ή απ’ το tablet.

Δημιούργησε ατομικές εμπειρίες τόσο μοναδικές όσο και τα παιδιά σου

Δημιούργησε έως οκτώ προφίλ παιδιών, το καθένα με τις δικές του προτιμήσεις προβολής, προτάσεις βίντεο και ρυθμίσεις. Επίλεξε τη λειτουργία “Μόνο εγκεκριμένο περιεχόμενο” ή όρισε μια κατηγορία ηλικίας που εμπίπτει το παιδί σου: Προσχολική ηλικία, Μικρότερα ή Μεγαλύτερα παιδιά.

Όρισε τη λειτουργία “Μόνο εγκεκριμένο περιεχόμενο”, αν θέλεις να επιλέγεις εσείς τα βίντεο, τα κανάλια ή/και τις συλλογές που εγκρίνεις για να παρακολουθεί το παιδί σου.  Σε αυτήν τη λειτουργία, τα παιδιά δεν θα μπορούν να αναζητούν βίντεο.

Η λειτουργία “Προσχολική ηλικία” που είναι σχεδιασμένη για παιδιά έως 4 ετών, περιλαμβάνει βίντεο που προωθούν τη δημιουργικότητα, τη διάθεση για παιχνίδι, την εκμάθηση και την εξερεύνηση.Η λειτουργία “Μικρότερα παιδιά” επιτρέπει στα παιδιά 5-7 ετών να εξερευνούν τα ενδιαφέροντά τους σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, όπως τραγούδια, κινούμενα σχέδια και χειροτεχνίες.Η λειτουργία “Μεγαλύτερα παιδιά” δίνει στα παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω την ευκαιρία να αναζητούν και να εξερευνούν περιεχόμενο, όπως δημοφιλή βίντεο μουσικής και gaming.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store αλλά και στο Play Store.

Δες και το Spotify για παιδιά:

Το Spotify Kids που θα αγαπήσει το παιδί σου!

Το άρθρο Μήπως ήρθε η ώρα να εξερευνήσεις παρέα με το παιδί σου το YouTube Kids; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα