Μήπως η απόκτηση σκύλου ανανεώσει τελικά τη σχέση με τον σύντροφό σου;

17:41 18/6/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να επηρεάσει η απόκτηση σκύλου τη σχέση με τον σύντροφό σου; Φυσικά και μπορεί! Το θέμα, όμως, είναι αν θα την βελτιώσει ή θα την καταστρέψει. 

Το να υιοθετήσεις σκύλο με τον σύντροφό σου είναι μια υπέροχη ιδέα. Ένας τετράποδος φίλος μπορεί να σου αλλάξει την ψυχολογία και να σε αναζωογονήσει. Το ίδιο μπορεί να κάνει, λοιπόν, και στη σχέση σου. Όμως, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις το βήμα αυτό με τον σύντροφό σου.

Μην υιοθετήσετε σκύλο για να σώσετε τη σχέση σας απ’ τον χωρισμό. Δεν σας φταίει σε κάτι το σκυλάκι αν εσείς συνεχώς τσακώνεστε, διαφωνείτε

κι είστε προ των πυλών του χωρισμού. Ο σκύλος σε αυτή την περίπτωση δε θα σώσει τη σχέση σας και φυσικά και δεν θα τον χρησιμοποιήσεις γι’ αυτόν τον λόφο. Αν η σχέση σας βαίνει στο χωρισμό, μην υιοθετήσετε ένα σκύλο. Όταν όντως χωρίσετε θα είναι πολύ άσχημο και για τους δυο σας και για το σκύλο, αφού θα τον κρατήσει μόνο ο ένας.

Ωστόσο, πώς επηρεάζει η απόκτηση σκύλου τη σχέση με τον σύντροφό σου; 

Unsplash/ Spencer Davis

Μια μελέτη έχει δείξει πως το 60% των ζευγαριών που έχει έστω έναν σκύλο παραδέχεται ότι η σχέση του έχει γίνει ισχυρότερη, σε σύγκριση με την εποχή που δεν είχε κατοικίδιο. Αυτό συχνά συμβαίνει διότι τα περισσότερα ζευγάρια περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί. Η απόκτηση σκύλου απαιτεί ομαδικότητα, συνεργασία και καλή συνεννόηση.

Μην υιοθετήσεις σκύλο αν δεν απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις! 

Αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε σκύλο, μην το κάνετε μόνο και μόνο για να βελτιώσετε τη σχέση σας, αλλά γιατί το θέλετε και οι δύο πραγματικά. Αγαπάτε τα σκυλάκια κι επιθυμείτε να εντάξετε ένα στην οικογένειά σας. Σίγουρα είναι μεγάλη δέσμευση η απόκτηση σκύλου και η απόφαση δεν πρέπει να παρθεί βιαστικά.

Freepik

Ο τετράποδος φίλος σου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης στο μέλλον, γι’ αυτό η σχέση σου με τον σύντροφό σου δεν πρέπει να είναι στα σκαριά ενός ξεκινήματος, αλλά σε μια ήδη υγιή και δυνατή φάση, η οποία θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή με την απόκτηση σκύλου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Διώξε τη ρουτίνα από τη σχέση σου και ανανέωσέ τη με αυτούς τους εύκολους τρόπους!

Photo: Freepik

Το άρθρο Μήπως η απόκτηση σκύλου ανανεώσει τελικά τη σχέση με τον σύντροφό σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα