Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο εν όψει της πανδημίας | Τα νέα κρούσματα

19:10 29/8/2020 - Πηγή: iPop

Κρίσιμες μέρες διανύουμε καθώς επιστρέφει και το δεύτερο κύμα όσων είχαν φύγει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Έκτακτο μήνυμα στη Ζάκυνθο στάλθηκε σήμερα 29/8 από το 112. Τα σημερινά κρούσματα είναι 177 και σημειώθηκε 1 ακόμα θάνατος.

Έκτακτο μήνυμα στη Ζάκυνθο

Το έκτακτο μήνυμα που εστάλη το απόγευμα του Σαββάτου 29/8 σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού αναφέρει:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά

μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας

Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε Ελληνικά και Αγγλικά και περιείχε ένα σύνδεσμο ο οποίος παραπέμπει στα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες για το νησί.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σήμερα 29/8 αποφασίσθηκαν μέτρα για Ζάκυνθο και Λέσβο τα οποία περιλαμβάνουν:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος και η Αντίπαρος.

Τα κρούσματα 29/8/2020

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, 177 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9977, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 148 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 260 θανάτους συνολικά στη χώρα. 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο54 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας32 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 17 αναφέρουν σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 14 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας1 στην Π.Ε. Αχαΐας1 στην Π.Ε. Βοιωτίας1 στην Π.Ε. Γρεβενών2 στην Π.Ε. Δράμας1 στη Π.Ε. Ηλείας3 στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας4 στην Π.Ε. Ηρακλείου2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας3 στην Π.Ε. Ιωαννίνων3 στη Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα4 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας1 στην Π.Ε. Κέρκυρας6 Π.Ε. Κοζάνης1 στην Π.Ε. Κορινθίας2 στην Π.Ε. Κυκλάδων1 στην Π.Ε. Λάρισας3 στην Π.Ε. Λέσβου2 στην Π.Ε. Μαγνησίας1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας1 στην Π.Ε. Ξάνθης7 στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή4 στη Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου2 στην Π.Ε. Σερρών3 στην Π.Ε. Τρικάλων1 στην Π.Ε. Φωκίδας1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής5 στην Π.Ε. Χανίων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας2 στην Π.Ε. Χίου1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Στα ύψη τα νέα κρούσματα | Νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων

Photo: Pexels

Το άρθρο Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο εν όψει της πανδημίας | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα