Με ελληνικό «άρωμα» το εξώφυλλο της Liberation: Κύριε Macron, δώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό | Photo

09:22 15/6/2017 - Πηγή: iPop
| Photo

Με ελληνικό «άρωμα» είναι το εξώφυλλο της σημερινής Liberation, με την γαλλική εφημερίδα να προτρέπει τον Πρόεδρο Macron να βοηθήσει την Ελλάδα!

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι: «Κύριε Macron, δώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό», ενώ η Liberation αναφέρει χαρακτηριστικά εν συνεχεία:

Οι πολίτες έχουν πληρώσει αρκετά τα λάθη των κυβερνώντων. Είναι επιτέλους ώρα να δράσουμε για να ρυθμίσουμε

το πρόβλημα του ελληνικού χρέους

Το εξώφυλλο της Liberation συμπίπτει με τη συνεδρίαση του Eurogroup και φυσικά αποτελεί ένα μήνυμα για λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα περιλαμβάνει ένα πεντασέλιδο αφιέρωμα στο ελληνικό χρέος και το Eurogroup.

Το βασικό άρθρο τιτλοφορείται «Θα πρέπει να ελαφρυνθεί το βάρος της Ελλάδας», το οποίο υπογράφει ο διευθυντής της Liberation.

O ίδιος γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του: «Με την ευκαιρία του Eurogroup σήμερα Πέμπτη, που θα αποφασίσει για την τύχη της χώρας. Η Liberation καλεί τη Γαλλία να δώσει το βάρος της υπέρ της ακύρωσης τουλάχιστον μέρους του χρέους, η αποπληρωμή του οποίου στραγγαλίζει τον πληθυσμό εδώ και πολλά χρόνια».

Ο συντάκτης του άρθρου συνεχίζει θέτοντας το εξής ερώτημα στον Macron: «Κύριε Πρόεδρε, θα σταθείτε στο ύψος;» και προσθέτοντας: «Κατά γενική εκτίμηση πετύχατε την είσοδό σας στη διεθνή σκηνή (…) ήταν όμως με συμβολικές χειρονομίες. Η «πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θα πρέπει να τιμηθεί σήμερα, περνώντας στην πράξη για ένα φλέγον θέμα: αυτό του ελληνικού χρέους, που εδώ και επταετία συντρίβει την άλλη πατρίδα, αυτή της Δημοκρατίας.

Πείθοντας τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν επιτέλους μια συμπεριφορά αντάξια των αρχών τους, θα δώσετε μια συγκεκριμένη υπόσταση στην ανάκαμψη της Ευρώπης, πράγμα που συχνά αναφέρατε κατά την εκλογική σας εκστρατεία. Το χέρι που αντιμετώπισε με τόση ενέργεια τον καταστροφέα Donald Trump, θα απευθυνθεί άραγε και στον ελληνικό λαό που υποφέρει;».

Έπαινοι στον Αλέξη Τσίπρα

Η Liberation μιλάει την ίδια στιγμή με τα καλύτερα λόγια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας χαρακτηριστικά:

Με τη γεμάτη κουράγιο καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα, η χώρα έκανε απίστευτες προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. (…) Η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι από την αρχή της κρίσης δεν είχε απέναντί της άλλο ηγέτη τόσο αξιόπιστο (…). Κύριε πρόεδρε, έχετε σήμερα την ευκαιρία να παίξετε έναν αποφασιστικό ρόλο στην ιστορία της ΕΕ. Θα το επιχειρήσετε;

Και ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες, όμως, σε άλλο άρθρο εξυμνεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό, γράφοντας:

Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι ο Τσίπρας έπαιξε τέλεια τον ρόλο του, οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο ψηφίστηκαν, αλλά μπήκαν και σε εφαρμογή, πράγμα καινούριο. Η οικονομική κατάσταση καλυτερεύει (…) πράγμα που δίνει την ελπίδα επιστροφής στις αγορές τον Ιούλιο του 2018 όπως προβλέπεται

The post Με ελληνικό «άρωμα» το εξώφυλλο της Liberation: Κύριε Macron, δώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό | Photo appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα