Λήγει το πιστοποιητικού εμβολιασμού – 300.000 πολίτες θεωρούνται ανεμβολίαστοι ξανά. Τι αλλάζει στην καθημερινότητά τους;

11:43 7/2/2022 - Πηγή: iPop

Αλλάζει η ζωή και η καθημερινότητα 300.000 πολιτών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εμβολιασμού τους, αλλά δεν έχουν κάνει, ακόμα, την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του Covid-19. Συγκεκριμένα, από σήμερα, 7/2, θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών χάνει τα προνόμια του εμβολιασμού του, καθώς δεν έχει προχωρήσει στην αναμνηστική δόση του εμβολίου. Συγκεκριμένα, με μία ειδική ψηφιακή ρύθμιση που έχει γίνει στην πλατφόρμα, δε θα αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους από την εφαρμογή του gov.gr.

Θα έρθει

σύντομα τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό; Η απάντηση του ΕΜΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ποια μέτρα ισχύουν για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση;

Ειδικότερα όσοι δεν έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα πρέπει να δείχνουν διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test για να μπουν:

στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,στα κομμωτήρια,στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίαςστην εκπαίδευσηστους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιώνστους χώρους λατρείας

Να υπενθυμιστεί ότι όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη, όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε αλλά και όσοι έχουν νοσήσει και πέρασαν τρεις μήνες, θεωρούνται ανεμβολίαστοι και χάνουν από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο στην χώρα:

Να σημειωθεί ότι επειδή το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ισχύ για 9 μήνες και όχι 7 που ισχύει στην Ελλάδα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς κανέναν εργαστηριακό έλεγχο.

Ειδικότερα από σήμερα όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε δηλαδή θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποδείξουν ένα αρνητικό μοριακό τεστ που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε rapid test 24 ωρών πριν από την άφιξή τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λήγει το πιστοποιητικού εμβολιασμού – 300.000 πολίτες θεωρούνται ανεμβολίαστοι ξανά. Τι αλλάζει στην καθημερινότητά τους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα