Κυπριακό: Συνέχεια διαβουλεύσεων στο Μοντ Πελεράν στις 18-20/1 ενώ ο Γιλντιρίμ επιμένει για την ασφάλεια

14:41 15/1/2017 - Πηγή: iPop

Στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας θα συνεχιστούν απ’ τις 18 έως και τις 20 Ιανουαρίου οι συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Την ίδια στιγμή, οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, ανταλλάσσοντας απόψεις ενόψει της συνέχισης των διαβουλεύσεων.

Η συζήτηση στο Μοντ Πελεράν θα γίνει σε επίπεδο τεχνοκρατών και θα αφορά τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε την ανακοίνωση μέσω ανάρτησής του στο Twitter,

lang="el" dir="ltr">Η συνεχεια του #ConferenceOnCyprus σε επιπεδο τεχνοκρατων στο #MontPelerin , 18-20 Ιανουαριου, #Cyprus

— NikosChristodoulides (@Christodulides) January 15, 2017

Μετά την χθεσινή τους επικοινωνία, οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης είχαν την Κυριακή νεότερη τηλεφωνική επαφή.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν στην ανταλλαγή απόψεων ενόψει των νέων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Το Σάββατο, οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της διάσκεψης στη Γενεύη, ενώ συνομίλησαν και για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις επόμενες διαπραγματεύσεις.

Γιλντιρίμ: Υπό κανένα όρο δεν μπορεί να αρθεί η ασφάλεια στην Κύπρο

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά τόνισε πως δεν μπορεί να αρθεί η ασφάλεια στην Κύπρο.

«Οι όροι μας και οι κόκκινες γραμμές μας είναι καθαρές. Δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ούτε να αρθεί υπό κανέναν όρο η ασφάλεια στην Κύπρο και η ασφάλεια της Τουρκίας», τόνισε ο Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι θα πρέπει σ’ ένα κοινό Κράτος όλα να είναι με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιούν και τις δυο πλευρές.

Αφού γίνουν αυτά, τα μέτρα σχετικά με τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας και την ασφάλεια θα πρέπει να συνεχιστούν το ίδιο

The post Κυπριακό: Συνέχεια διαβουλεύσεων στο Μοντ Πελεράν στις 18-20/1 ενώ ο Γιλντιρίμ επιμένει για την ασφάλεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop
Κυπριακό, Συνέχεια, Μοντ Πελεράν, 18-201, Γιλντιρίμ,kypriako, synecheia, mont peleran, 18-201, gilntirim