Κουφονήσια: Ο μικροσκοπικός επίγειος παράδεισος του Αιγαίου από ψηλά

10:14 28/8/2019 - Πηγή: iPop

Αν δεν έχεις πάει στα Κουφονήσια, τότε μάλλον δεν ξέρεις τι θα πει παράδεισος! Πολλοί -ανάμεσά τους κι εμείς- έχουν γράψει για τα Κουφονήσια, αλλά όσα κι αν διαβάσεις, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να δεις!

Οι Up Drones πέταξαν πάνω απ’ αυτό το μικροσκοπικό νησάκι συνολικής έκτασης 5,7 χλμ και μας δίνουν μια γεύση απ’ αυτό τον παράδεισο που ξεχωρίζει ανάμεσα στις Μικρές Κυκλάδες!

5,7 χλμ… Τόσο μικρά είναι τα Κουφονήσια και επιβεβαιώνουν τον μύθο για τα ακριβά αρώματα που

κυκλοφορούν μόνο σε πολύ μικρά μπουκαλάκια!

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι. Ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς 3 ν.μ.νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.

Ανήκουν στην ομώνυμη κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα δύο Κουφονήσια και το νησί Κέρος, καθώς και αρκετές μικρότερες νησίδες γύρω από τα κύρια νησιά.

Η Κέρος που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το όνομα τους, είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησί, 15,2 τ.χλμ., που όμως φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού.

«Ελπίζουμε λοιπόν να σας πείσαμε πως μια επίσκεψη σας σε αυτά αξίζει και με το παραπάνω», γράφουν οι Up Drones στην περιγραφή του video κι εμείς θα πούμε πως απλά μας θυμήσατε πώς μοιάζει ο παράδεισος!

Δες το video με τα Κουφονήσια από ψηλά:

Στα Κουφονήσια θα πας και δεν θα θέλεις να φύγεις! Θα γίνει ο προορισμός που θα επισκέπτεσαι ξανά και ξανά, όπως παθαίνουν όλοι όταν πηγαίνουν την πρώτη φορά. Συνδυάζει την ηρεμία, με τα υπέροχα νερά, το φανταστικό φαγητό και την αύρα που σαν κι αυτή δεν θα βρεις αλλού!

Δες ακόμα:

Φέτος μην πας στα Κουφονήσια (Photos)

Το άρθρο Κουφονήσια: Ο μικροσκοπικός επίγειος παράδεισος του Αιγαίου από ψηλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα