Κορυφαία ιστορικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείς για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

12:30 18/4/2021 - Πηγή: iPop

Σίγουρα ονειρεύεσαι την ώρα και τη στιγμή που η πανδημία θα σου επιτρέψει και πάλι να ταξιδεύσεις. Τα ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου είναι πολλά και κάποια από αυτά σίγουρα δε πρέπει να τα καθυστερήσεις. Υπάρχουν κορυφαία ιστορικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείς για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου και σου υπόσχομαι ότι πρόκειται να σου κόψουν την ανάσα!

Κορυφαία ιστορικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείςTikal, GuatemalaHector Pineda/Unsplash

Ένας αρχαίος και ερημικός αρχαιολογικός χώρος που αξίζει να επισκεφτείς είναι το Tikal στη Guatemala. Αν θες

να νιώσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι σε κάποια ταινία του Indiana Jones δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός για να το πετύχεις. Η εγκαταλελειμμένη πόλη των Μάγια είναι κάτι περισσότερο από μια πόλη-φάντασμα σε μεγάλη κλίμακα όπου η ζούγκλα καταπατά τα ερείπια. Πρόκειται για ένα πραγματικό ανθρωπολογικό αίνιγμα.

Borobudur Temple Compounds, IndonesiaGints Gailis/Unsplash

Αν δεν έχεις δει ποτέ βουδιστικό ναό, τότε σίγουρα αυτό θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι για σένα. ι εγκαταστάσεις του ναού Borobudur στην Ινδονησία, εκτός από το ότι είναι ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στον κόσμο, είναι εντελώς μοναδικά δομημένος. Το Borobudur Temple Compound έχει περισσότερους θόλους από οποιονδήποτε άλλο βουδιστικό ναό συν πάνω από πεντακόσια διαφορετικά αγάλματα του Βούδα.

Pyramids of Giza, EgyptSpencer Davis/Unsplash

Οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών και της τεχνολογίας μας κάνουν συχνά να μην αναρωτιόμαστε για το πώς πραγματικά δημιουργήθηκαν οι αρχαίες κατασκευές. Οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι ένα από τα αρχικά επτά θαύματα του κόσμου και παρόλο που υπάρχουν εδώ και σχεδόν πέντε χιλιάδες χρόνια, κανείς δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σχετικά με τον τρόπο κατασκευής τους.

Moai Statues, Easter Island Sophie The Laya Yogis/Unsplash

Αν είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να δεις από κοντά είναι τα Αγάλματα Moai στο Easter Island. Πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα πράγματα στον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά τους είναι κατά κάποιο τρόπο αρκετά φρικτά και είναι πολύ πιθανό ότι ήταν αρχικά σκαλισμένα και τοποθετημένα σε θέση να τρομάξουν πιθανούς εισβολείς. Ο χρόνος επηρεάζει τα περισσότερα χαρακτηριστικά, ακόμη και για ένα άγαλμα. Τα αγάλματα Moai είναι σκαλισμένα σε ηφαιστειακό βράχο, το πέρας του χρόνου τελικά θα τα φθείρει, οπότε επισκέψου τα πριν γίνουν ένα απρόσωπο θαύμα.

Αν οι φωτογραφίες δε σε έπεισαν (που πολύ αμφιβάλλω!) δε ξέρω τι άλλο μπορεί να σε πείσει! Αυτά είναι τα πιο κορυφαία ιστορικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείς για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορυφαία ιστορικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείς για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορυφαία,koryfaia