Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τις διαφορές στα συμπτώματα

20:41 19/10/2020 - Πηγή: iPop

Μέχρι πέρυσι, καλούμασταν να αναγνωρίσουμε τις διαφορές ανάμεσα στην γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Τώρα, στην εξίσωση έχει προστεθεί και κορονοϊός. Συμπτώματα κορονοϊού, γρίπης και κρυολογήματος. Ποιες οι διαφορές;

Ο βήχας, ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι και ο πονοκέφαλος είναι μερικά απ’ τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν και στις τρεις αυτές ιογενείς λοιμώξεις, όμως, η διάρκεια, η ένταση, αλλά και το πώς εμφανίζονται είναι διαφορετικά.

Εν μέσω της πανδημίας, οι περισσότεροι άνθρωποι

ανησυχούν με το που παρατηρήσουν το οποιοδήποτε σύμπτωμα, και είναι λογικό. Απ’ τη στιγμή, όμως, που ζούμε μ’ αυτές τις λοιμώξεις γύρω μας, ήρθε η ώρα να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα συμπτώματά τους.

FreepikΣυμπτώματα κορονοϊού, γρίπης και κρυολογήματος. Ποιες οι διαφορές;

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου αποφάσισε να συνοψίσει τα συμπτώματα των λοιμώξεων, με τη βοήθεια των στοιχείων που είναι διαθέσιμα απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Υπάρχει μια εικόνα μ’ έναν πίνακα που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες στο Ίντερνετ. Σ’ αυτό τον πίνακα εμφανίζονται τα βασικά συμπτώματα και σε τι συχνότητα εμφανίζονται στην κάθε περίπτωση.

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με μια ανάρτησή της στο Facebook ενημέρωσε γι’ αυτά τα συμπτώματα, ενώ εξήγησε και το πώς εμφανίζονται αυτά σε κάθε λοίμωξη.

FreepikΣυμπτώματα κρυολογήματος, γρίπης και κορονοϊού

Α. Κοινό κρυολόγημα:
Τα συμπτώματα εμφανίζονται, συνήθως, σταδιακά και αφορούν σε φτέρνισμα, καταρροή και πονόλαιμο. Σπάνια εκδηλώνεται πυρετός ή πονοκέφαλος.

Β. Γρίπη
Τα συμπτώματα εκδηλώνονται γρήγορα και αφορούν σε πυρετό, ξηρό βήχα, πονοκεφάλους και μυαλγίες. Σπάνια, παρατηρείται πονόλαιμος και καταρροή, ενώ ποτέ δεν εμφανίζεται φτέρνισμα ή δύσπνοια.

Γ. Κορονοϊός
Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι πυρετός, βήχας και απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μερικές φορές εκδηλώνονται μυαλγίες, πονοκέφαλος, δύσπνοια και παροδική κόπωση και σπανιότερα διάρροια και καταρροή. Η εκδήλωση των συμπτωμάτων κυμαίνεται από ήπια μέχρι έντονη, ενώ σε περίπτωση συνύπαρξης κορονοϊού και γρίπης αυξάνεται σημαντικά η θνησιμότητα.

Πού τηλεφωνώ αν παρουσιάσω συμπτώματα κορονοϊού & όλα τα επόμενα βήματα

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ, ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΑ. ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ:Τα συμπτώματα εμφανίζονται, συνήθως, σταδιακά και…

Gepostet von Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ am Donnerstag, 15. Oktober 2020

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τις διαφορές στα συμπτώματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα