Κ.Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα- Έρχεται νέο μνημόνιο από… το παράθυρο

20:16 1/3/2017 - Πηγή: iPop

Την βεβαιότητα του, πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η Ελλάδα «χρειάζεται μία ισχυρή και αποφασισμένη κυβέρνηση» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, πως έρχεται νέο μνημόνιο… από το παράθυρο και δεσμεύτηκε, ότι η ΝΔ

δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο μόνος τρόπος να φύγουμε από την εποπτεία των δανειστών είναι το πρόγραμμα της ΝΔ» είπε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 και τόνισε, ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση την οποία μπορεί να προσφέρει το κόμμα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να επιμένει στο ζήτημα των εκλογών εξηγώντας, πως θα καλέσει ακόμα και μη πολιτικά πρόσωπα να βοηθήσουν «σε μία μεγάλη προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης».

«Δεν είναι πρόθεσή μου να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή. Εξεταστική επιτροπή θα γίνει για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο, όταν εκλεγεί η ΝΔ. Θα υπάρξει Εξεταστική Επιτροπή για τα capital controls και τα πεπραγμένα της τωρινής Κυβέρνησης» διαβεβαίωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε:

Η Κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις φορτώνει με λογαριασμούς τον λαό. Το αίτημα για εκλογές είναι συνεχές. Διεκδικώ το καλύτερο για την Ελλάδα

Για την επίσκεψη του στο Βερολίνο:

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πολυσυζητημένη του επίσκεψη στο Βερολίνο για την οποία και δήλωσε πως εκεί ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δυνατόν να επανέρχεται η συζήτηση για Grexit», ενώ πρόσθεσε:

Με SChauble και Merkel ξεκαθάρισα ότι δεν τίθεται θέμα Grexit και μίλησα για την ένταξη στο QE

Για τα νέα μέτρα:

Δηλώνοντας πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε:

Δεν ψηφίζουμε τίποτα από το δημοσιονομικό πακέτο. Τα μέτρα που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση δεν θα τα ψηφίσουμε. Διαρκές είναι το αίτημα για εκλογές, αλλά η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Χρειάζεται άλλο σχέδιο η χώρα για επενδύσεις. Τον λογαριασμό των μέτρων θα τον φορτωθεί ο ίδιος ο Τσίπρας. Θα κάνουμε ειλικρινή συζήτηση με τους δανειστές για τα μέτρα. Θα διεκδικήσουμε καλύτερους όρους . Θα είμαστε αξιόπιστοι. Εμείς έχουμε αξιοπιστία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

Για το νέο μνημόνιο:

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε, πως το 4ο μνημόνιο για τη χώρα «μπήκε από το παράθυρο και χαρακτήρισε «υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών, ενώ κατηγόρησε, τον Τσίπρα, πως απέρριψε την πρόταση του για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Για την αξιολόγηση:

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε, πως υπάρχει ευθύνη και στους δανειστές σχετικά με την καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση εξηγώντας, πως η Κυβέρνηση τους έδωσε «πάτημα».

Οι δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη:

«Δεν υπάρχει λόγος για απολύσεις στο Δημόσιο. Δεν θα κάνουμε παράνομες μονιμοποιήσεις» δεσμεύτηκε ο Κ. Μητσοτάκης και τόνισε, πως δεν τον ενδιαφέρει, πως θα μπει αλλά το πως θα βγει από το Μαξίμου.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε, αναφερόμενος στο video το οποίο γύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια στην εξουσία:

Εμένα πρωταγωνιστή σε βιντεάκι, που να δείχνει ότι άλλα έλεγα προεκλογικά και άλλα μετά, δε θα με δείτε

photo:Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

The post Κ.Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα- Έρχεται νέο μνημόνιο από… το παράθυρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα