Κεφάλαιο road trip: Πώς να ταξιδέψεις με ασφάλεια εν μέσω κορονοϊού; Όσα πρέπει να θυμάσαι για να γίνει σωστά

13:23 11/5/2021 - Πηγή: iPop

Ενώ υπάρχει ακόμα κίνδυνος γιατί ο κορονοϊός δεν έχει φύγει από τη ζωή μας, μπορείς να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητό σου και να κάνεις ένα ασφαλές road trip. Πώς θα το κάνεις, όμως, σωστά;

Ο κορονοϊός έχει ήδη αλλάξει πολύ τον τρόπο που ταξιδεύουμε και νέα δεδομένα έχουν

έρθει στο προσκήνιο. Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχεις και μάλιστα αυτή την περίοδο λόγω του κορονοϊού και το road trip είναι και πάλι ταξιδιωτική τάση, χάρη στην ασφάλεια και την άνεση που σου προσφέρει. Στόχος είναι να περάσεις καλά, αλλά χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σου και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να κολλήσεις τον ιό.

Πώς να κάνεις ένα ασφαλές road trip εν μέσω κορονοϊού;

Πριν το ταξίδι:

Έλεγξε τους κανονισμούς της περιοχής στην οποία θες να ταξιδέψεις, γιατί πολλές φορές διαφέρουν από περιφέρεια σε περιφέρεια.Προμηθεύσου τα απαραίτητα: Αντισηπτικό, μαντηλάκια, γάντια, μάσκες δεν μπορούν να λείπουν από το νεσεσέρ σου.Μην ξεχάσεις το σνακ σου. Αν στόχος σου δεν είναι ο τουρισμός, αλλά το να πας μια εκδρομή και να περάσεις καλά, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να δεις κόσμο, τότε καλό θα ήταν τα περιττά να τα μειώσεις και το σνακ είναι περιττό, αν μπορείς να το προμηθευτείς από το σπίτι σου πριν φύγεις.

Κεφάλαιο Road Trip: Τι να πακετάρεις;

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

Ακολούθησε τις προτεινόμενες πρακτικές υγιεινής, φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις και χρησιμοποιώντας το αντισηπτικό σου.Πρόσεχε στο κατάλυμα. Έχουμε ξαναπεί ότι υπάρχουν καταλύματα που δεν τηρούν ευλαβικά όλους τους κανόνες υγιεινής, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου ένα απολυμαντικό για να περάσεις τις περισσότερες τουλάχιστον επιφάνειες του δωματίου. Έτσι θα νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια.Προτίμησε τα πιο ήσυχα σημεία της περιοχής. Δεν χρειάζεται να πας στο πιο γνωστό εστιατόριο ή καφέ, ούτε σε αυτή την παραλία που όλη μέρα είναι γεμάτη κόσμο και οριακά δεν βρίσκεις πού να βάλεις την πετσέτα σου. Αν ψάξεις και αν ρωτήσεις τους ντόπιους, θα βρεις πολλά ακόμα μέρη της περιοχής που είναι ήρεμα, εξίσου ωραία και χωρίς πολύ κόσμο, μην τα υποτιμάς. Pexels

Όταν επιστρέψεις:

Απολύμανε σχολαστικά τα πράγματά σου. Τα ρούχα στο πλυντήριο, ακόμα και αυτά που δεν φόρεσες αλλά ήταν στην ίδια βαλίτσα με τα βρώμικα, και τα υπόλοιπα απολύμανση για να φύγουν τα μικρόβια.Κράτα χαμηλό προφίλ για μερικές ημέρες. Ωραία πέρασες στο ταξίδι σου, όμως ειδικά αν συναναστράφηκες με πολύ κόσμο, καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις μετά με τις κοινωνικές επαφές. Αν είναι εφικτό μείνε σπίτι για λίγες μέρες και κάνε ύστερα κι ένα τεστ κορονοϊού, ακόμα και ατομικό self test, ώστε να σιγουρευτείς ότι είσαι αρνητικός και δε θα κολλήσεις τους γύρω σου.

Το οδικό ταξίδι σε έναν κοντινό προορισμό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ασφαλές, όμως μην χαλαρώνεις επειδή έχει καλό καιρό και αυτοί που τηρούν τα μέτρα όλο και λιγοστεύουν. Εσύ συνέχισε να προσέχεις, πέρνα καλά φυσικά, αλλά απόφυγε πολυσύχναστα μέρη με σίγουρο κόσμο.

Καλά να περάσεις!

Tips για ένα αξέχαστο road trip χωρίς απρόοπτα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κεφάλαιο road trip: Πώς να ταξιδέψεις με ασφάλεια εν μέσω κορονοϊού; Όσα πρέπει να θυμάσαι για να γίνει σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα