Καθάρισε το στρώμα γυμναστικής σε ένα λεπτό!

15:15 26/11/2019 - Πηγή: iPop

Όταν πηγαίνεις γυμναστήριο κουβαλάς μαζί σου συγκεκριμένα πράγματα. Το στρώμα γυμναστικής σου, ένα νεράκι, μια πετσέτα. Αυτά είναι τα απαραίτητα. Κι αφού ολοκληρώσεις με επιτυχία το μάθημα, τι κάνεις; Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω. Κι εκτός από τον εαυτό σου θα πρέπει να καθαρίσεις και όλα τα «εργαλεία» που σε βοηθούν με τη γυμναστική σου. Πώς να καθαρίσεις το στρώμα γυμναστικής με μια κίνηση;

Μόλις τελείωσες και την τελευταία σου άσκηση στη yoga; Υπέροχα! Ωστόσο, κάθε φορά θα συνειδητοποιείς πως το στρώμα γυμναστικής σου είναι γεμάτο βρωμιά και βακτήρια… Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που το καθάρισες;

Αν έχει περάσει αρκετός καιρός, τότε μάλλον ήρθε η ώρα. Ναι, γνωρίζουμε πως μπορεί να μην είναι και το πιο ευχάριστο, αλλά σκέψου πόση βρωμιά κρύβεται μέσα σε αυτό το στρώμα.

Κι εσύ εκεί, ακουμπάς το σώμα σου, το πρόσωπό σου… Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο για να το καθαρίσεις ASAP!

Πώς να καθαρίσεις το στρώμα γυμναστικής με μια κίνηση;

Θα χρειαστείς απλά υλικά που έχεις στη ντουλάπα σου: Ένα λεμόνι, μαγειρική σόδα και ένα καθαρό σφουγγάρι.

Και ξεκινάς δουλειά!

Αρχικά, ξεκίνα με το να φτιάχνεις το καθαριστικό σου. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι και ρίξε σε αυτό τον χυμό από το λεμόνι πριν προσθέσεις λίγο νεράκι.

Αφού έχεις φτιάξει το μείγμα σου, τότε μπορείς να βουτήξεις το σφουγγαράκι και να ξεκινήσεις να καθαρίζεις το στρώμα, χωρίς να ασκείς υπερβολική πίεση. Μπορείς κάθε φορά να βουτάς το σφουγγαράκι στο καθαριστικό και να επαναλαμβάνεις.

Κάνε το ίδιο κι από την άλλη μεριά.

Φτιάχνουμε την τσάντα του γυμναστηρίου σου και σου δίνουμε επιπλέον λόγους για να πας!

Μια σημαντική σημείωση: Απόφυγε να στεγνώσεις το στρώμα σε εξωτερικό χώρο, καθώς ο ήλιος μπορεί να το χαλάσει. Αυτό που μπορείς εναλλακτικά να κάνεις είναι να τυλίξεις μια πετσέτα με το στρώμα και να το κρεμάσεις. Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να στεγνώσει εντελώς και γι΄αυτό ίσως θα ήταν ιδανικό αυτή η δουλειά να γίνει την Παρασκευή.

Γιατί λειτουργεί; Το λεμόνι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που θα κρατήσει το στρώμα γυμναστικής καθαρό, ενώ θα εξαφανίσει και όλες τις δυσάρεστες οσμές. Παράλληλα, η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως ένα ήπιο scrub. Κι έτσι έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό!

Το στρώμα γυμναστικής είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που έρχεσαι σε επαφή, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και αυτό γιατί ιδρώνεις, ο ιδρώτας μεταφέρεται σε αυτό και σπάνια το καθαρίζεις.

Μερικά από τα βακτήρια που κρύβονται στο στρώμα γυμναστικής, μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία και την εξάπλωση μολύνσεων. Γι’ αυτό και αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις μαζί σου στο γυμναστήριο!

Photo: Pexels

Το άρθρο Καθάρισε το στρώμα γυμναστικής σε ένα λεπτό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα