Καρδιά vs μυαλό: Εσύ τι επιλέγεις;

20:50 22/5/2020 - Πηγή: iPop

Καρδιά ή μυαλό; Άλλοι ακολουθούν την καρδιά, κι άλλοι επιλέγουν τη λογική. Εσύ με τι επιλέγεις να παίρνεις αποφάσεις για τη ζωή σου; 

Άλλοι άνθρωποι δρουν με βάση αυτά που νιώθουν, με την καρδιά, το συναίσθημα. Κι άλλοι προτιμούν η λογική να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή τους, το μυαλό να είναι αυτό που θα κυριαρχεί, σκεπτόμενοι πάντα ορθολογιστικά.

Καρδιά ή μυαλό;

Φυσικά και το δίλημμα είναι μεγάλο και εννοείται πως η απάντηση για τον καθένα ίσως

να ‘ναι εν τέλει διαφορετική. Όμως, ξέρεις κάτι; Τι είναι πιο σημαντικό; Να είσαι ευτυχισμένος ή να διαλέγεις το “σωστό”; Να ζεις όπως εσύ επιθυμείς και αγαπάς ή να ζυγίζεις κάθε φορά τα θετικά και τα αρνητικά, ψάχνοντας μια μέση λύση;

Unsplash/Franciele Cunha

Πότε μια αλλαγή είναι για καλό τελικά; 

Ε λοιπόν, το να είσαι ευτυχισμένος είναι πιο σημαντικό. Όταν τελειώνει η μέρα και ξαπλώνεις στο κρεβάτι φρόντισε να είσαι “γεμάτος” από την μέρα που πέρασε, να έχεις απολαύσει όλες αυτές τις ώρες που ήσουν ξύπνιος και να νιώθεις ικανοποιημένος απ’ ό,τι έκανες. Κι αυτό θα το πετύχεις με την καρδιά, επιλέγοντας να κάνεις πράγματα που αγαπάς.

Για παράδειγμα, μπορεί να περνάς την περισσότερη μέρα σου στη δουλειά και φυσικά να κουράζεσαι, αλλά αν έχεις επιλέξει να κάνεις αυτό που εσύ αγαπάς και σε “γεμίζει”, τότε σίγουρα η κούραση θα ‘ναι πολύ λιγότερη. Αντιθέτως, αν έχεις επιλέξει να είσαι σε μια δουλειά μόνο και μόνο για τα χρήματα και το συμφέρον, σίγουρα κάποια στιγμή θα κουραστείς, θα βαρεθείς και τα βράδια που θα ξαπλώνεις στο κρεβάτι δε θα σε διακατέχει ικανοποίηση απ’ όσα έκανες όλη μέρα.

Το ξέρω, είναι δύσκολο να σκέφτεσαι μόνο με την καρδιά, όμως το μυαλό όσο ισχυρό και ικανό κι αν είναι δε θα σε οδηγήσει στην ευτυχία.

Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που καρδιά και μυαλό δεν είναι αντίπαλοι, αλλά σύμμαχοι. Όταν αυτά τα δύο συμβαδίζουν, τότε επικρατεί απόλυτη αρμονία και ηρεμία μέσα σου, νιώθεις καλά κι όλα κυλούν όμορφα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

#mindTALKS: Με τι πρέπει να σκεφτόμαστε; Με την καρδιά ή το μυαλό;

Photo: Pexels

Το άρθρο Καρδιά vs μυαλό: Εσύ τι επιλέγεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα