Καλοκαιρινή συνταγή για μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό!

13:29 13/7/2019 - Πηγή: iPop

Είναι εύκολη, γρήγορη και το ιδανικό σνακ για το βράδυ ή για όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι νόστιμο και χωρίς κόπο, όταν περιμένεις καλεσμένους. Είναι καλοκαιρινή συνταγή για μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό!

Φτιάχνουμε για εσένα το αγαπημένο ορεκτικό των Ιταλών, αυτό που συνήθως συνοδεύουν το απογευματινό τους απεριτίφ ή το σερβίρουν πριν το κυρίως πιάτο. Θα χρειαστείς μόλις 25 λεπτά απ’ τον χρόνο σου και μόλις 10 για να ετοιμάσεις αυτή τη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς για τη μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό;6-7
ντομάτες, κομμένες σε κύβους2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο1/4 μικρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι1 κουταλάκι ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι6-8 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένααλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριΠερίπου 20 – 26 κομμάτια μπαγκέτας1-2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένεςΠώς θα φτιάξεις τη μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό;Συνταγή:Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό. Το αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε την μπαγκέτα σε περίπου 20 – 26 κομμάτια. Μην κόψεις πολύ λεπτές φέτες γιατί θα διαλυθούν.Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.Ψήνουμε τις φέτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να μην καούν.Μόλις ψηθούν, τρίβουμε τις φέτες με τις σκελίδες σκόρδου.Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις φέτες σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη ντομάτα.Σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη!Photo: skinnytaste.com

Το άρθρο Καλοκαιρινή συνταγή για μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα