Η Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη το 2030 θα θυμίζει Ευρώπη!

14:57 30/3/2017 - Πηγή: iPop

Η Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη το 2030 θα θυμίζει Ευρώπη με καραβάκια και σκάφη στον Θερμαϊκό Κόλπο, ένα σύστημα αστικής κινητικότητας που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και να περιλαμβάνει μετρό, πράσινα σημεία στις γειτονιές, μητροπολιτικό ποδηλατόδρομο και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στην ημερίδα με θέμα «Στρατηγική 2030 Παρουσιάζοντας ένα

νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης» η οποία εκπονήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε πως μπορούν να συμβούν δομικές αλλαγές μέχρι το 2030.

Το 2030 μπορεί να φαίνεται μακρινό, αλλά, μέσα σε δεκατρία χρόνια μπορούν να συμβούν δομικές αλλαγές

Ο ίδιος κάνοντας αναφορά στα έξι χρόνια της έως τώρα διοίκησής του, τόνισε πως:

διπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών στη Θεσσαλονίκηδημιουργήθηκε δίκτυο δομών για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδεςΠροχώρησε σε διοικητική αναδιάρθρωση και οικονομική εξυγίανση του κεντρικού δήμου.

«Τώρα ήρθε η ώρα να μεγιστοποιήσουμε την προσπάθειά μας. Να διασφαλίσουμε την κληρονομιά αυτή για τις επόμενες γενιές και να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης. Της πόλης του 2030», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, αναλύοντας τη στρατηγική των επόμενων ετών που προχωρά στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των «100 Ανθεκτικών Πόλεων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μπουτάρη, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί σε επτά άξονες:

Στον σχεδιασμό ενός συστήματος αστικής κινητικότητας που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων.στη μείωση των αποβλήτων μέσω της επανάχρησης- δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίαςστην επένδυση στο ταλέντο της πόλης και τους 150.000 φοιτητέςστην ανάπτυξη του τουρισμούστην ανοιχτή και φιλόξενη πόλη προς όλουςστην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου μέσω της ενεργούς συμμετοχής των κατοίκωνστην ανάπτυξη της πόλης με τη θάλασσα και τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Σχετικά με τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω έργα, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη στην Ελλάδα που έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

«Υπάρχει περίπτωση κανείς να δώσει λεφτά σε κάποιον, αν δεν έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο -ένα business plan; Είτε είσαι κράτος, είτε η ΕΕ, είτε ιδιώτης; Όχι, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό είναι σημαντική η στρατηγική αυτή, είναι εργαλείο για να μπορούμε να συζητάμε με οργανισμούς και επενδυτές. Για να μας παίρνουν στα σοβαρά. Κάθε πόλη πρέπει να έχει ένα τέτοιο κείμενο. Και η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη στην Ελλάδα που κάνει κάτι τέτοιο» εξήγησε ο Δήμαρχος.

The post Η Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη το 2030 θα θυμίζει Ευρώπη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα