Η μαμά της Πόπης μας έδωσε τη μυστική συνταγή για τα υπέροχα γιουβαρλάκια της!

14:39 1/10/2019 - Πηγή: iPop

Το αγαπημένο μας μαμαδίστικο- γιαγιαδίστικο φαγητό! Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, όπως τα τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά, τις Κυριακές που μαζευόμασταν στο σπίτι της γιαγιάς!

Κι ενώ ψάχναμε να βρούμε για εσάς την καλύτερη συνταγή για γιουβαρλάκια, η μαμά της Πόπης, Μαρίνα, μας εξέπληξε δίνοντάς μας τη μυστική συνταγή της!

Κιμάς, πατάτες, καροτάκι και φυσικά αυγολέμονο! Τα τρώμε με φέτα και ψωμί και θυμόμαστε όλες εκείνες τις φορές στο σπίτι της γιαγιάς που μαζευόταν όλη η οικογένεια, έτρωγε κι έλεγε τα νέα

της εβδομάδας!

Τα υλικά για τη συνταγή:500 γρ. κιμάς3 πατάτες2 καρότα2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκιΜισή κούπα ελαιόλαδο1 ματσάκι σέλινο2 κουταλιές της σούπας μαϊντανόΑλατοπίπερο

Για το αυγολέμονο:

1 αυγόΧυμό από 1 μεγάλο λεμόνιΠώς θα φτιάξεις τα γιουβαρλάκια;Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, το ρύζι, το ένα κρεμμύδι και αλατοπίπερο.Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια.Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά.Προσθέτουμε 2 κούπες νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά.Στη συνέχεια, βάζουμε τα γιουβαρλάκια πάνω απ’ τα λαχανικά, προσθέτουμε έξτρα νερό εάν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20- 30 λεπτά.Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, αφού κλείσουμε τη φωτιά.Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες της γιαγιάς!

Το άρθρο Η μαμά της Πόπης μας έδωσε τη μυστική συνταγή για τα υπέροχα γιουβαρλάκια της! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα