Η καλύτερη συνταγή με κεμπάπ σόγιας και καστανό ρύζι

13:18 21/7/2020 - Πηγή: iPop

Η σόγια είναι ένα φανταστικό υλικό και πραγματικά εάν αρχίσεις να την εντάσσεις στη διατροφή σου, θα αντιληφθείς γρήγορα ότι συχνά υπερεκτιμάμε το κρέας και πόσο ανάγκη το έχουμε. Η συνταγή με κεμπάπ σόγιας και καστανό ρύζι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν χορτοφαγικά σουτζουκάκια, αφού το κύμινο σ’ αυτή τη συνταγή δίνει όλη τη γεύση!

Εμείς προτείνουμε ως συνοδευτικό το καστανό ρύζι ώστε να έχουμε ένα πολύ υγιεινό πιάτο, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις το συνοδευτικό

της επιλογής σου. Το έχουμε δοκιμάσει επίσης με απλό ρύζι, κριθαράκι, αλλά και κους κους!

Τα υλικά για τη συνταγή με κεμπάπ σόγιας:

Για 4 μερίδες:

4 κούπες κεμπάπ σόγιας2 κούπες καστανό ρύζι2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 σκελίδα σκόρδοΚύμινοΚουρκουμάςΓλυκιά πάπρικαΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο1 συσκευασία ντοματοχυμό ή 3-4 τριμμένες ντομάτεςΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή με κεμπάπ σόγιας;Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα κεμπάπ σόγιας με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.Στο μεταξύ, βάζουμε σ’ ένα τηγάνι ή wok λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα για να σοταριστούν.Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι κι είναι έτοιμα τα κεμπάπ, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας ή τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νεράκι ώστε να βράσει το φαγητό.Φτιάχνουμε τη γεύση όπως τη θέλουμε, προσθέτοντας τις αντίστοιχες αναλογίες σε μπαχαρικά. Εμείς βάλαμε 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, 1/2 κ.γ. κουρκουμά, 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.Όσο μαγειρεύουμε τα κεμπάπ, βράζουμε και το ρύζι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.Σερβίρουμε το ρύζι και βάζουμε από πάνω τα κεμπάπ με τη σάλτσα ντομάτας.Απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Κεφτεδάκια σόγιας για σένα που αποφεύγεις το κρέας αλλά όχι και την απόλαυση

Photos: Διονυσία Κερατιώτη

Το άρθρο Η καλύτερη συνταγή με κεμπάπ σόγιας και καστανό ρύζι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα