Η καλύτερη ασιατική σούπα είναι η σπιτική

13:31 31/1/2020 - Πηγή: iPop

Εμείς εδώ στο iPop.gr έχουμε δύο αδυναμίες: Στις ασιατικές συνταγές και στις σούπες! Έτσι, όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, μπορούν να μας προκαλέσουν εκρήξεις στον ουρανίσκο μας. Δοκιμάσαμε μια τέλεια συνταγή για ασιατική σούπα και σου λέμε πως αξίζει να τη φτιάξεις κι εσύ. Σήμερα κιόλας!

Προμηθεύσου τα υλικά, σου προτείνουμε να αγοράσεις κι όσα αναφέρονται στη συνταγή ως προαιρετικά για να ζήσεις στο 100% αυτή την εμπειρία της ασιατικής σούπας, και μπες στην κουζίνα!

Τα υλικά για την ασιατική σούπα:Μισό στήθος κοτόπουλο
μετρίου μεγέθους, κομμένο σε λεπτές λωρίδεςΔύο καρότα, μεσαία σε sticksΚρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτεςΜια μικρή συσκευασία γάλα καρύδαςΚάρυΛίγη σόγια σωςLimeΚόλιανδρος, ανανάς και φύλλα καφίρ (προαιρετικά)Μια συσκευασία noodles ρυζιούΣησαμέλαιοΠώς θα φτιάξεις την ασιατική σούπα;Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ, λίγο σησαμέλαιο.Βάζουμε το κοτόπουλο, το τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με σόγια σως. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το κάρυ.Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε 400ml νερό και δύο φύλλα καφίρ αν έχουμε και περιμένουμε να πάρει βράση η σούπα μας για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μόλις φτάσει το μείγμα μας σε θερμοκρασία βρασμού προσθέτουμε τα noodles (περίπου 4 λεπτά).Δοκιμάζουμε αν η σούπα μας χρειάζεται κι άλλη σόγια σως ή κάρυ και προσαρμόζουμε τη γεύση.Αφού τελειώσουμε, βάζουμε λίγο ξύσμα lime και δύο -τρεις σταγόνες απ’ το lime.Στο τέλος, αν επιθυμούμε βάζουμε λίγο ανανά και κόλιανδρο.Δες μια ακόμα συνταγή για κινέζικη σούπα:

Κινέζικη σούπα με χοιρινό για εσένα που λατρεύεις την διεθνή κουζίνα

Photo: Henrique Félix/ Unsplash

Το άρθρο Η καλύτερη ασιατική σούπα είναι η σπιτική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα