Η Αθήνα μέσα απ’ τα μάτια των τουριστών

10:03 20/11/2019 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς βλέπουν οι τουρίστες την Αθήνα; Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο βρίσκονται στην πρωτεύουσά μας, κι όχι απαραίτητα επειδή κάνουν μια στάση πριν πάνε σε κάποιο νησί. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο επειδή είναι η πόλη σου και ξέρεις τα καλά και τα κακά της, αλλά η Αθήνα αποτελεί πολύ αγαπημένο προορισμό των τουριστών.

Μια νέα έρευνα μας αποκαλύπτει πώς βλέπουν οι τουρίστες την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 15ης ετήσιας Έρευνας «Περί Ικανοποίησης Ξενοδοχείων και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019», η Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί μια γοητευτική πόλη με πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το πώς βλέπουν οι τουρίστες την Αθήνα, προέκυψαν από την άποψη περίπου 1.500 επισκεπτών ενοίκων ξενοδοχείων μελών της Ένωσης που ήρθαν στην Αθήνα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019.

Οι τουρίστες δέχτηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που σκιαγραφούν το προφίλ τους, την υποδομή της πόλης, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τη πολιτιστική ζωή, αλλά και την συνολική εμπειρία τους, η οποία και βαθμολογήθηκε από τους ίδιους με 8,1 στα 10.

Οι περισσότεροι επισκέπτες δήλωσαν πως θα ξαναέρχονταν σε ποσοστό 87% ή θα σύστηναν σε ποσοστό 96% την Αθήνα και δηλώνουν ευχαριστημένοι από την σχέση τιμής – ποιότητας, όμως, για ακόμα μια φορά επισήμαναν τα προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουμε, όπως η καθαριότητα της πόλης, για την οποία βαθμολογούμαστε με κάτι περισσότερο από τη βάση, 5,6 στα 10.

Τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία φαίνεται πως έχουν έντονη εποχικότητα, ενώ παρατηρείται μια εντυπωσιακή πτώση του επαγγελματικού Τουρισμού – κάτι που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη κατάλληλης συνεδριακής υποδομής για μεγάλα διεθνή συνέδρια.

Παράλληλα, παρατηρείται στασιμότητα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας παρά την αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο, όπως τονίζεται πάντα στην έρευνα. Περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες είναι άγνωστο που κατευθύνονται φτάνοντας στην πόλη.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, «βρισκόμαστε, παραμονές του 2020 σε ένα σημείο που θεωρητικά θα έπρεπε να το έχουμε ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες. Τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης του 2019 των ξενοδοχείων της Αθήνας, δείχνουν ξεκάθαρα την τάση μας στη στασιμότητα».

Διαβάστε ακόμα:

Τα 10 must πράγματα για έναν τουρίστα στην Αθήνα σύμφωνα με την βρετανική Daily Express!

Το άρθρο Η Αθήνα μέσα απ’ τα μάτια των τουριστών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα