Η απάντηση της ΕΡΤ για την σύμβαση με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ

21:49 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε έγγραφο με το οποίο αποδείκνυε πως η ΝΕΡΙΤ είχε συνάψει συμφωνία αμοιβαίας διαφήμισης με την Μαυρικος ΑΕΒΕ και πιο συγκεκριμένα με την εφημερίδα Ακρόπολη. Η ΕΡΤ με ανακοίνωση της απαντάει για τη σύμβαση με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ.

Διευκρινίσεις

δίνει η ΕΡΤ με ανακοίνωση της για την σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης που σύναψε η ΕΡΤ με την εφημερίδα Ακρόπολη, ο εκδότης της οποίας είναι ο Τάκης Μαυρίκος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εκβιαστών.

Η ΕΡΤ διευκρινίζει πως «η απόφαση για νέο συμφωνητικό με την εφημερίδα Ακρόπολη ανακλήθηκε με απόφαση στις 29 Φεβρουαρίου ενώ το σχετικό συμφωνητικό δεν υπογράφτηκε ποτέ».

Διαβάστε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ καταρτίζει κατά πάγια τακτική συμβάσεις ανταλλακτικής διαφήμισης με το σύνολο σχεδόν των εντύπων Μέσων, επωφελούμενη της προβλεπόμενης στον νόμο έκπτωσης επί της τιμής του ισχύοντος τιμοκαταλόγου. Τουλάχιστον τριάντα οκτώ τέτοια συμφωνητικά είναι σήμερα σε ισχύ. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη, αρχικώς στις 27.10.2014, σύμβαση μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», η οποία ανανεώθηκε στις 27.04.2015. Οι υποχρεώσεις αυτών των συμβάσεων πέρασαν στην ΕΡΤ μετά την επανασύστασή της στις 29.04.2015.

Στις 07.09.2015 αναρτήθηκε στη διαύγεια απόφαση της ΕΡΤ για τη σύναψη νέου συμφωνητικού, η υπογραφή του οποίου, όμως, με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ «πάγωσε» λόγω των δυσφημιστικών πρωτοσέλιδων και των δηλώσεων του εκδότη της εφημερίδας κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκπομπή της ΕΡΤ την ημέρα διεξαγωγής του Debate των πολιτικών αρχηγών. Επίσης, η διοίκηση της ΕΡΤ διέκοψε την ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» στις πρωινές εκπομπές της και ο εκδότης δεν ξαναπροσκλήθηκε σε ενημερωτικές εκπομπές. Η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε τη διακοπή της αμοιβαίας διαφήμισης, απευθύνοντας ερώτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την ΕΣΗΕΑ. Ακολούθησε μπαράζ υβριστικών δημοσιευμάτων από την εφημερίδα.

Όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εκκρεμές υπόλοιπο για την τοποθέτηση διαφημίσεων από την ΕΡΤ, αποφασίστηκε η σύναψη νέου ιδιωτικού συμφωνητικού με την από 18.02.2016 απόφαση, η οποία δεν υλοποιήθηκε, αλλά ανακλήθηκε με την από 29.02.2016 απόφαση της εταιρείας (ΑΔΑ 796Χ465Θ1Ε-01Ο). Ακολούθως, το σχετικό συμφωνητικό ουδέποτε υπεγράφη».

Παράλληλα, η ανακοίνωση παραθέτει σειρά από δυσφημιστικά δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης του κ. Μαυρίκου.

The post Η απάντηση της ΕΡΤ για την σύμβαση με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα