Η αναζήτηση φωτογραφίας του Vincent Van Gogh φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της (photo)

15:58 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Όλες οι εικόνες που έχουμε για εκείνον είναι μέσα από τα πορτραίτα που έχει δημιουργήσει μετα πινέλα του. Ο κόσμος έψαχνε σαν τρελός να βρει μία εικόνα του και όπως όλα δείχνουν η αναζήτηση φωτογραφίας του Vincent Van Gogh φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της.

Ένας Ιταλός ιστορικός, ο Antonio De Robertis υποστηρίζει πως ο Ολλανδός καλλιτέχνης βρίσκεται ανάμεσα σ’ ένα group 34 ανδρών -ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Γάλλοι καλλιτέχνες Gauguin και Vuillard – οι οποίοι

ποζάρουν για μία ανμνηστική φωτογραφία της Γαλλικής Ακαδημίας Julian στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η εικόνα, η οποία είναι επί του παρόντος στην κατοχή του Εθνικού Ινστιτούτου Ιστορίας της Τέχνης στο Παρίσι, φαίνεται να απεικονίζει το γενειοφόρο μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφο να στέκεται κοντά σ’ έναν άλλο Ολλανδό, τον φίλο του Andries Bonger, κουνιάδο του αδελφού του Van Gogh, Theo.

Ανά διαστήματα και άλλες φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί και έχουν υποστηρίξει ότι απεικονίζουν την ολλανδική ιδιοφυΐα. Αλλά ο κ De Robertis, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σχετικά με τον καλλιτέχνη, είπε ότι η συγκεκριμένη φαίνεται να είναι η πιο πειστική. «Έχουμε βρει ποια είναι η μοναδική φωτογραφία που απεικονίζει τον Van Gogh ως ενήλικας», δήλωσε ο κ De Robertis σε Ιταλικό περιοδικό τέχνης και συμπλήρωσε: «Μέχρι τώρα, έχουμε δει μόνο φωτογραφίες του από την περίοδο που ήταν 13 και 19 ετών».

Ο κ De Robertis εξήγησε στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ότι η παρουσία του φίλου του Van Gogh, Andries Bonger, είναι που κάνει ακόμα πιο πιστευτό ότι αυτή είναι μία πραγματική φωτογραφία του καλλιτέχνη. «Θα παρατηρήσετε την τάση τους να ομαδοποιούνται σύμφωνα με την εθνικότητα … οι Αυστραλοί είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, όπως είναι οι Ολλανδοί», είπε.

The post Η αναζήτηση φωτογραφίας του Vincent Van Gogh φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της (photo) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα