Γίνεται να αδυνατίσεις στην καραντίνα; Με αυτά τα tips θα πετύχεις τον στόχο σου- Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά

12:15 16/11/2020 - Πηγή: iPop

Το lockdown σε έχει κάνει να είσαι σπίτι όλη μέρα, προσπαθώντας μεταξύ άλλων να διατηρήσεις τη φόρμα σου και να μην πάρεις βάρος. Βέβαια, ιδανικά θες όχι απλά να διατηρήσεις τα κιλά σου, αλλά να χάσεις και μερικά ακόμα. Όμως, πώς να αδυνατίσεις στην καραντίνα; Πόσο εύκολο είναι τελικά;

Δε θα χάσεις κιλά από τη μια στιγμή στην άλλη με το να κάθεσαι, το ξέρεις αυτό. Και είμαι σίγουρη πως έχεις βρει ευκαιρία τώρα στην καραντίνα και κάθεσαι όσο να ‘ναι. Δικαιολογίες.

Αν θες να συνεχίσεις να έχεις δραστήρια ζωή εν μέσω καραντίνας, μπορείς και δεν χρειάζεται κόπο, ούτε να είσαι όλη μέρα έξω. Αν θες να χάσεις βάρος κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έχεις παρά να το πάρεις απόφαση, να αφήσεις στην άκρη τις δικαιολογίες και να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς να αδυνατίσεις στην καραντίνα;

Συνέχισε να γυμνάζεσαι

Η γυμναστική δεν σταματά με το lockdown κι αν θες να αδυνατίσεις δεν γίνεται να κάθεσαι όλη μέρα σ’ έναν καναπέ και να μην ασκείσαι. Μπορεί το γυμναστήριο να έκλεισε, όμως συνέχισε να γυμνάζεσαι στο σπίτι. Μπορεί να σου φαίνεται βαρετό ώρες ώρες, όμως έτσι θα δεις αποτελέσματα κι όχι απλά δε θα πάρεις βάρος, αλλά ίσως και να χάσεις.

Pexels

Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι αν θες η γυμναστική στο σπίτι να έχει αποτελέσματα

Αξιοποίησε το 6 στο 13033

Δεν υπάρχει τσάμπα. Στείλε 6 στο 13033 και βγες έξω για περπάτημα, γρήγορο περπάτημα, όχι λες και πας για ψώνια. Όσο πιο συχνά μπορείς τόσο το καλύτερο. Μπορείς, λοιπόν, να βγαίνεις για περπάτημα για περίπου μία ώρα κι ύστερα να γυρνάς στο σπίτι και να κάνεις λίγες ασκήσεις, μιας και έχεις ζεστάνει το σώμα σου.

Κάνε διαδικτυακά μαθήματα

Υπάρχουν γυμναστήρια, σχολές χορού και personal trainers που συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα διαδικτυακά. Αν είσαι, λοιπόν, από αυτούς που δεν αποφασίζουν να γυμναστούν από μόνοι τους, τότε παρακολούθησε ένα τέτοιο μάθημα, ώστε να συνεχίσεις να ασκείσαι.

Pexels

Γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά

Φρόντισε το ψυγείο σου να μην έχει ανθυγιεινά τρόφιμα, αλλά να είναι γεμάτο με θρεπτικές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις. Τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα θα είναι οι σύμμαχοί σου στην προσπάθεια απώλειας βάρους και δε θα σε απογοητεύσουν. Βάλτα στην καθημερινότητά σου σε όσα περισσότερα γεύματα μπορείς.

Πρόσεχε τι ψωνίζεις και τι τρως

Όπως είπαμε, το ψυγείο σου δεν πρέπει να έχει ανθυγιεινά τρόφιμα, γιατί αν έχει, θα τα φας κιόλας. Όταν πηγαίνεις, λοιπόν, στο σούπερ μάρκετ, πάρε μαζί τη λίστα σου με όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Έτσι, και θα γλιτώσεις πολύ χρόνο και θα ψωνίσεις όσα τρόφιμα όντως χρειάζεσαι, αποφεύγοντας τους διαδρόμους με τις σοκολάτες, τα μπισκότα, τα πατατάκια και τα λοιπά ανθυγιεινά.

Unsplash/Louis Hansel @shotsoflouis

Τι να τρως κάθε μέρα στο σπίτι για να μην πάρεις βάρος;

Πίνε νερό

Το νερό δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού και μειώνει την πείνα. Είναι καλό όταν νιώθεις λιγούρες να πίνεις πρώτα νερό, γιατί ίσως να μην πεινάς και τόσο. Επίσης, πέρα από το ότι θα σου κόψει την πείνα, θα σε ενυδατώσει κιόλας.

Βρες δημιουργικές ασχολίες

Όσο κάθεσαι χωρίς να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο, νιώθεις πως κάτι πρέπει να κάνεις. Και ξέρεις τι καταλήγεις να κάνεις; Να τρως! Τσιμπολογάς με το παραμικρό, όμως αν είχες μερικές δημιουργικές ασχολίες θα το απέφευγες. Κράτα τα χέρια σου απασχολημένα, κάνοντας τις υποχρεώσεις σου, διαβάζοντας ένα βιβλίο, δημιουργώντας κατασκευές, τακτοποιώντας το σπίτι και κάνοντας πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο το φαγητό. Επίσης, όταν έχεις όρεξη για μαγειρική, θα μπορούσες να δοκιμάσεις να φτιάξεις υγιεινές συνταγές, από αλμυρά μέχρι γλυκά.

Pexels

Με μέτρο το βραδινό

Εντάξει, δεν είπαμε να το κόψεις και τελείως, όμως σταμάτα αυτή τη συνήθεια που έχεις να τρως λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να το κάνεις όσο πιο νωρίς γίνεται. Απόφυγε να φας ένα γεύμα αργά το βράδυ και στην τελικά αν πρέπει να φας κάτι οπωσδήποτε, προτίμησε κάτι ελαφρύ, όπως ένα γιαούρτι ή μια φρυγανιά με τυρί. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στις λιχουδιές που κρύβονται στο ντουλάπι και το ψυγείο σου, απλά βγάλτες από εκεί και δώστες σε κάποιον που έχει ανάγκη το φαγητό ή σ’ έναν φίλο σου που δε θα παχύνει με αυτά.

Μπορεί να είσαι σε καραντίνα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχεις πρόγραμμα και να μην ξεχνάς να κάνεις γυμναστική και να προσέχεις τη διατροφή σου! Κάνε focus στον στόχο σου, και να δεις που θα αδυνατίσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γίνεται να αδυνατίσεις στην καραντίνα; Με αυτά τα tips θα πετύχεις τον στόχο σου- Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα