Γιατί δεν πρέπει να φοράς τις ίδιες πιτζάμες για πάνω από 3 μέρες σερί;

13:46 27/11/2020 - Πηγή: iPop

Ίσως δεν αλλάζεις τις πιτζάμες σου τόσο συχνά όσο θα έπρεπε, αλλά από σήμερα μάλλον θα ξεκινήσεις να το κάνεις, γιατί σου συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους για να μην φοράς τις ίδιες πιτζάμες πάνω από 2-3 μέρες συνεχόμενα.

Ο μέσος άνθρωπος αλλάζει τις πιτζάμες του κάθε δύο εβδομάδες και πιθανότατα κάνεις κι εσύ το ίδιο. Το να μην αλλάζεις τις πιτζάμες σου μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά δεν είναι τόσο. Κι ενώ ξαπλώνεις στο κρεβάτι κάθε βράδυ με τις ίδιες πιτζάμες επί πολλές μέρες συνεχόμενα, μπορεί να έχεις κάποιες δυσάρεστες συνέπειες.

Γιατί δεν πρέπει να φοράς τις ίδιες πιτζάμες

κάθε βράδυ συνεχόμενα;

Κοιμάσαι σ’ ένα ανθυγιεινό περιβάλλον

Εάν φοράτε τις ίδιες πιτζάμες ξανά και ξανά, βακτήρια και νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να αρχίσουν να συλλέγονται σε αυτές. Ακόμα κι αν τακτοποιείς τακτικά το κρεβάτι σου και αλλάζεις συχνά σεντόνια, δεν θα παραμείνει καθαρό ​​για πολύ καιρό επειδή έρχεται σε άμεση επαφή με άπλυτα ρούχα, τις πιτζάμες σου. Το να φοράς τις ίδιες κάθε νύχτα μπορεί να προκαλέσει μικρο-λοιμώξεις που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου

Ο ύπνος σε καθαρά σεντόνια και με καθαρές πιτζάμες μπορεί να σου δώσει αίσθηση χαλάρωσης και να σε κάνει να αισθάνεσαι αναζωογονημένος. Αντιθέτως, οι βρώμικες πιτζάμες μπορεί να σου δημιουργήσουν ακόμα και κνησμό μες τον ύπνο.

Pexels Μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες σου

Εάν είσαι αλλεργικός στη σκόνη ή έχεις άλλες αναπνευστικές διαταραχές, ο ύπνος με πολυχρησιμοποιημένες πιτζάμες μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες. Τα ακάρεα σκόνης μπορούν να εντείνουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εάν είσαι αλλεργικοί στη σκόνη, είναι καλύτερα να αλλάζεις τις πιτζάμες σου κάθε δύο με τρεις ημέρες.

Μπορεί να σου προκαλέσει ακμή

Όταν δεν αλλάζεις πιτζάμες, τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται στο ύφασμα. Τη νύχτα, πιέζονται στους πόρους σου, δημιουργούν φραγμούς και προκαλούν σπυράκια. Επίσης, όταν ιδρώνεις στον ύπνο σου, οι πιτζάμες απορροφούν τον ιδρώτα, προκαλώντας σπυράκια.

Μυρίζει άσχημα

Οι πιτζάμες σου απορροφούν τον ιδρώτα σου κι έτσι δίνεται χώρος στα βακτήρια να αναπτυχθούν, δημιουργώντας δυσάρεστες οσμές και διαταράσσοντας τον ύπνο σου.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις ρούχα όταν είσαι στο σπίτι όλη μέρα; Και με τις πιτζάμες τι γίνεται;

Μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Όταν φοράς τις ίδιες πιτζάμες κάθε βράδυ, το ανοσοποιητικό σου σύστημα καταπολεμά συνεχώς τα μικρόβια, τις αναπνευστικές επιπλοκές και τις αλλεργίες που προκαλούνται. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αποδυναμώσουν την άμυνα του οργανισμού, καθιστώντας πιο δύσκολη την προστασία σου από ιούς. Δεν σημαίνει πως αν αρρωστήσεις φταίνε οι πιτζάμες σου, ωστόσο γιατί να αφήσεις έναν τέτοιον παράγοντα να αποδυναμώσει έστω και λίγο το ανοσοποιητικό σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί δεν πρέπει να φοράς τις ίδιες πιτζάμες για πάνω από 3 μέρες σερί; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα