Για σένα η λέξη οικογένεια μπορεί να έχει μία σημασία όμως υπάρχουν και άλλες που σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί

15:37 15/5/2021 - Πηγή: iPop

Η «οικογένεια» είναι μία λέξη, με πολλές διαφορετικές έννοιες. Οι άνθρωποι έχουν πολλούς τρόπους να ορίσουν μια οικογένεια και τι σημαίνει να ανήκουν σε μια οικογένεια. Οι οικογένειες διαφέρουν ως προς την οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική και πολλές άλλες πτυχές, αλλά αυτό που έχει κοινό κάθε οικογένεια είναι ότι οι άνθρωποι που την αποκαλούν οικογένεια κάνουν σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κατά κάποιο τρόπο σημαντικοί για το άτομο που τους αποκαλεί οικογένειά του. Τι σημαίνει

η λέξη οικογένεια; Σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να έχεις σκεφτεί.

Τι σημαίνει η λέξη οικογένεια

Το λεξικό ορίζει την οικογένεια με διάφορους τρόπους. Ένας ορισμός είναι “μια θεμελιώδης κοινωνική ομάδα στην κοινωνία που αποτελείται συνήθως από έναν ή δύο γονείς και τα παιδιά τους.” Ενώ αυτός ο ορισμός είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, υπάρχουν πολλές σύγχρονες οικογενειακές δομές που εξαιρούνται από αυτόν τον ορισμό, όπως άτεκνα ζευγάρια ή άλλες παραλλαγές στην οικογενειακή μονάδα.

Freepik

Η παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά. Αυτή είναι η οικογένεια που εμφανιζόταν συχνότερα στην τηλεόραση ως τυπική οικογένεια. Ωστόσο, ο 21ος αιώνας παρουσιάζει μια ποικιλία οικογενειακών μονάδων, μερικές πολύ διαφορετικές από τις προδιαγραφές της δεκαετίας του 1950. Σήμερα, τα παιδιά ανατρέφονται συχνά σε μονογονεϊκά σπίτια, από παππούδες και γιαγιάδες ή από ομοφυλόφιλους γονείς. Ορισμένες οικογένειες επιλέγουν να μην έχουν παιδιά ή δεν μπορούν να έχουν παιδιά λόγω κάποιου ιατρικού ή συναισθηματικού φραγμού. Ακόμα μπορεί να έχουν υιοθετήσει ένα παιδί ή να μην έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν ένα παιδί. Υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που θεωρούν μια ομάδα φίλων ως οικογένεια και ενήλικες που θεωρούν τα κατοικίδια ζώα – από χρυσόψαρο έως άλογα – ως καθοριστικά μέλη της οικογένειάς τους.

Katarzyna Grabowska/ Unsplash

Με το πέρασμα του χρόνου υπάρχουν κάποιοι ορισμοί που πρέπει να ανανεωθούν καθώς έχουν να κάνουν με ανθρώπινους δεσμούς, συναισθήματα και αξίες. Η οικογένεια μας δεν είναι μόνο οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε γενετικούς δεσμούς, είναι οι φίλοι μας, τα κατοικίδιά μας ή απλοί γνωστοί που μας συνδέουν κοινά βιώματα. Η λέξη οικογένεια έχει τη δυναμική να χωρέσει τόσους περισσότερους δεσμούς μέσα της από όσους χωράει ο ορισμός της. Πρόκειται για μία αξία η οποία έχει παραμείνει σταθερή μέσα στο χρόνο και μεγαλώνει. Κι αυτό είναι το όμορφο με αυτές τις λέξεις… να μεγαλώνουν όπως μεγαλώνει η αγάπη, ο δεσμός, η φιλία.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από τη λέξη οικογένεια στην ευρύτερη σημασία της. Ο κόσμος έχει ανάγκη να έχει κάποιον που να μπορεί να στηριχτεί πάνω του και αυτό είναι κάτι που καθιστά αυτόν τον άνθρωπο οικογένεια. Την οικογένεια πιο συχνά τη διαλέγουμε εμείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Για σένα η λέξη οικογένεια μπορεί να έχει μία σημασία όμως υπάρχουν και άλλες που σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα