Για όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να νικήσουν τη μάχη με τον καρκίνο

23:40 25/10/2021 - Πηγή: iPop

Καρκίνος, η παλιαρρώστια. Η αρρώστια χωρίς όνομα αλλά με τόσα θύματα πίσω του. Ο αφανής φονιάς που αφήνει τα σπίτια κλειστά. Μια μέρα χτυπά το τηλέφωνο και κάποιος στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου σου λέει «οι εξετάσεις δεν βγήκαν καλές». Και εκεί τελειώνει η ζωή όπως την ήξερες μέχρι τότε. Ένα γράμμα για εκείνους που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον καρκίνο.

FreepikΗ διάγνωση

Ο καρκίνος ήρθε, είναι εδώ και πια πρέπει να δεις πώς θα αντιδράσεις, εξετάσεις, σχήματα, νοσοκομεία, πόνος. Όταν νοσεί ένας δικός άνθρωπος είναι και για εσένα όλο αυτό ένα μαρτύριο. Ο άνθρωπος που ήξερες και αγαπούσες

κάθε μέρα αλλάζει, γερνάει, η όψη του είναι διαφορετική. Προσπαθείς να τον καταλάβεις, να τον στηρίξεις, να τον φροντίσεις για να ανακουφιστεί ο πόνος του.

Για όλους εκείνους που έφυγαν…

Κάθε φορά που φεύγει ένας άνθρωπος από καρκίνο

Θυμώνω μαζί σου καρκίνε που κέρδισες πάλι εσύ. Που ήσουν ο δυνατός. Που γιατροί με τα πτυχία και τις γνώσεις τους δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν αυτόν τον άνθρωπο. Να πάρει μια ακόμα παράταση με την ποιότητα ζωής που του αξίζει του ανθρώπου μας.

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος φεύγει από καρκίνο έχει κερδίσει την θέση του στην αιώνια ανάπαυση και εκεί είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει πια πόνος.

Όσοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον καρκίνο, δεν έχασαν την μάχη. Ο αντίπαλος ήταν πολύ δυνατός και κουράστηκαν να πολεμούν ανεμόμυλους σε μια μάχη που μοιάζει να μην έχει τέλος όπως έμοιαζε ότι δεν είχε και αρχή.

Και ενώ ξέρεις κάποια ότι πλησιάζει η στιγμή και κοντεύει στο τέλος, βαθιά μέσα σου δεν θες να πιστέψεις, εθελοτυφλείς, λες ότι θα γίνει κάτι και θα τα καταφέρει τελικά και στο τέλος δεν προλαβαίνεις να πεις ούτε αντίο.

Η ζωή

Η ζωή είναι άδικη, δεν είπε κανείς ότι θα μείνουμε για πάντα εδώ με τους αγαπημένους μας, παντοτινούς συντρόφους στο ταξίδι της ζωής μας. Είναι άδικη η ζωή αλλά είναι και ωραία.

Αλλά να ξέρεις δεν νίκησες εσύ καρκίνε, γιατί μπορεί να έφυγε ο άνθρωπός μας αλλά όσα χρόνια και αν πέρασαν είναι πάντα εδώ. Κάποτε ξεχνιέται η μυρωδιά του νοσοκομείου, η όψη εκείνη και θυμάσαι τον άνθρωπο όπως ήταν πριν.

Ήθελα σήμερα να γράψω κάτι να σου δώσει έμπνευση, δεν ξέρω αν μπόρεσα να το κάνω γιατί έχω ακόμα πολύ θυμό μέσα μου για εκείνους που μου πήρε. Για τους αγαπημένους μου που πάλεψαν παλικαρίσια και κοίταξαν το πρόσωπό του κατάματα.

Δεν φεύγουν όλοι οι άνθρωποι που νοσούν, δεν κερδίζει πάντα εκείνος. Η επιστήμη κάθε μέρα κάνει άλματα και οι γιατροί βοηθούν τους ανθρώπους να ζήσουν. Μέχρι μια μέρα να μην υπάρχει ο καρκίνος.

Καλή ανάπαυση να έχουν όλοι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι που έφυγαν από τον καρκίνο.

Ο πόνος της απώλειας και η ρίγη που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο για τον πατέρα του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Για όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να νικήσουν τη μάχη με τον καρκίνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα