Για αυτούς τους λόγους πρέπει να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη

17:19 26/5/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με έρευνες 1 στους 100 σκύλους ηλικίας 12 ετών αναπτύσσει σακχαρώδη διαβήτη. Αυτό είναι ένα ορμονικό πρόβλημα όπου το πάγκρεας αποτυγχάνει να παράγει αρκετή ινσουλίνη, την ορμόνη που βοηθάει την ώθηση της ζάχαρης στα κύτταρα του σώματος. Χωρίς την ινσουλίνη, τα κύτταρα του σώματος λιμοκτονούν για τη ζάχαρη. Δυστυχώς, αυτό στη συνέχεια διεγείρει τον οργανισμό να παράγει όλο και περισσότερη ζάχαρη (σε μια προσπάθεια να τροφοδοτήσει τα κύτταρα). Γι ‘αυτό το σάκχαρο αίματος του σκύλου σου είναι τόσο υψηλό με σακχαρώδη διαβήτη.

Χωρίς ινσουλίνη, η ζάχαρη δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα.

Ως εκ τούτου, πρέπει να δώσεις ινσουλίνη στο σκύλο σου με μια μικροσκοπική σύριγγα δύο φορές την ημέρα.

Στους σκύλους, αυτή είναι μια ασθένεια όπου η θεραπεία είναι δαπανηρή και απαιτεί ινσουλίνη δύο φορές την ημέρα μαζί με συχνές κτηνιατρικές επισκέψεις για το υπόλοιπο της ζωής του σκύλου σου.

Πώς ξέρεις εάν το σκυλί σου έχει διαβήτη;

Κλινικά συμπτώματα σακχαρώδους διαβήτη σε σκύλους περιλαμβάνουν:

Υπερβολική κατανάλωση νερούΥπερβολική ούρησηΟυρητικά ατυχήματα στο σπίτιΑραίωση των ούρωνΥπέρβαρα ή παχύσαρκα ζώαΣυχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματοςΑδυναμίαΑκατάλληλο ή φτωχό τρίχωμαΤυφλότηταΝευροπάθειες (προβλήματα νεύρων)

Καθώς το σκυλί σου γερνάει, αξίζει να κανονίσεις με τον κτηνίατρο σου να κάνεις τη συστηματική εξέταση στο αίμα του για να βεβαιωθείς ότι το σκυλί σου είναι υγιές.

Αυτή η εργασία στο αίμα θα βοηθήσει στην εξάλειψη των προβλημάτων των νεφρών και του ήπατος, της αναιμίας, των λοιμώξεων, των προβλημάτων ηλεκτρολυτών και του σακχαρώδη διαβήτη.

Έτσι, εάν παρατηρήσεις κάποιο από τα παραπάνω σημεία, πήγαινε αμέσως σε έναν κτηνίατρο.

Γιατί πρέπει να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη;Το σκυλί σου θα ζήσει περισσότερο

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής του σκύλου σου, καθώς μπορεί να εμφανιστούν δευτερογενείς επιπλοκές και λοιμώξεις. Με το διαβήτη, το σώμα έχει μειωμένης δράσης ανοσοποιητικό σύστημα και πολύ πιθανό να αναπτύξει επιπλοκές που προκαλούν μακροχρόνια βλάβη στο σκυλί σου.

Το σκυλί σου θα είναι σε θέση να δειΉξερες ότι η πλειοψηφία των σκύλων με διαβήτη τελικά τυφλώνονται από καταρράκτη; Ακόμη και σε καλά ελεγχόμενους διαβητικούς σκύλους, η περίσσεια σακχάρου στο σώμα μπορεί να έχει δευτερογενείς επιδράσεις στο φακό του ματιού.Προκαλεί την εισροή περισσότερων υδάτων στον φακό, πράγμα που διαταράσσει την καθαρότητα του φακού. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται σχηματισμός καταρράκτη, με αποτέλεσμα τελική τύφλωση και δευτερογενή φλεγμονή και στα δύο μάτια.Θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματαΗ θεραπεία για σακχαρώδη διαβήτη περιλαμβάνει θεραπεία με ινσουλίνη δύο φορές την ημέρα, σύριγγες ινσουλίνης, συνταγογραφούμενες δίαιτες και συχνές κτηνιατρικές εκδρομές για εξετάσεις αίματος. Επίσης, καθώς τα διαβητικά σκυλιά δεν μπορούν να είναι χωρίς την ινσουλίνη τους, μπορεί να σημαίνει την πρόσληψη κάποιων βοηθών για τη θεραπεία του κατοικίδιου ζώου σου ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές.Θα έχεις λιγότερα ατυχήματα σχετικά με τα ούρα στο σπίτιΈνα από τα μεγαλύτερα σημάδια του ανεξέλεγκτου σακχαρώδη διαβήτη είναι η υπερβολική κατανάλωση νερού, η ούρηση και η πρόκληση ουροφόρων ατυχημάτων στο σπίτι. Λόγω της υπεργλυκαιμίας, τα σκυλιά βρίσκονται επίσης σε αυξημένο κίνδυνο για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, καταστρέφοντας το χαλί σου. Όσο πιο γρήγορα μπορείς να θεραπεύσεις το σκυλί σου με ινσουλίνη, τόσο λιγότερο θα σου καταστρέφει το χαλί.Θα είσαι πιο ήρεμος γνωρίζοντας ότι το σκυλί σου είναι υγιέςΜίλα με τον κτηνίατρο σου για να κάνεις ετήσιες εξετάσεις και εργασίες ρουτίνας. Θα πρέπει να ξέρεις τα ιατρικά προβλήματα νωρίτερα, ώστε να είσαι σίγουρος ότι το σκυλί σου θα ζήσει μια μεγαλύτερη, πιο ευτυχισμένη και πιο υγιεινή ζωή!Έχοντας ένα διαβητικό κατοικίδιο ζώο είναι επίσης μια μεγάλη δέσμευση, καθώς απαιτεί αφοσιωμένους γονείς ζώων που μπορούν να χορηγήσουν δύο φορές την ημέρα ενέσεις ινσουλίνης.Η φροντίδα ενός διαβητικού σκύλου απαιτεί συχνές εκδρομές στον κτηνίατρο για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Τα σκυλιά μπορούν να ζήσουν με διαβήτη για χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, βεβαιώσου ότι παρακολουθείς προσεκτικά το σκυλί σου για τα σημάδια του διαβήτη και αναζήτησε κτηνιατρική φροντίδα νωρίτερα και όχι αργότερα για να δοκιμάσεις αυτό το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα!

The post Για αυτούς τους λόγους πρέπει να εξετάσεις τον σκύλο σου για διαβήτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα