Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το χρέος στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας

14:06 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Στο Eurogroup της Δευτέρας ο ESM θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για το ελληνικό χρέος και θα γίνει συζήτηση επί των μέτρων που θα προτείνει, τόνισε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ νωρίτερα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η πρόταση του ESM περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ανάμεσα στα οποία είναι το

«πάγωμα» των επιτοκίων και η επιμήκυνση των ωριμάνσεων. Το σωρευτικό όφελος σημαίνει μείωση του χρέους κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έως το 2060.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ συμπλήρωσε πως «οι προτάσεις του ESM αγγίζουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του ελληνικού χρέους».

Ποιος είναι ο κεντρικός άξονας των μέτρων που προτείνονται;Το «κλείδωμα» των επιτοκίων, μέσω της ανταλλαγής ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου με ομόλογα σταθερού επιτοκίου, κάτι το οποίο θα προσφέρει προστασία στην Ελλάδα από πιθανές μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.Στη συνέχεια ο ESM προτείνει την επέκταση των ωριμάνσεων μέρους των ελληνικών ομολόγων σε 32,5 έτη – από 28,3 έτη σήμερα.Τέλος, ένα τρίτο μέτρο που θα πιθανόν να προταθεί είναι η άρση της ρήτρας επιβολής προστίμου στα επιτόκια που θα πλήρωνε η Ελλάδα το 2017.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Β. Σόιμπλε μέσω του εκπροσώπου του ότι δεν απορρίπτει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραπέμποντας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016 και τη συμφωνία για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Διαβάστε ακόμα:

«Ναι» Σόιμπλε στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

The post Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το χρέος στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα