Φτιάξε το πιο εύκολο φαγητό στον φούρνο, γεμάτο ελληνικά αρώματα!

13:46 29/7/2020 - Πηγή: iPop

Κάποιοι το λένε τουρλού, άλλοι μπριάμ, εμείς θα το ονομάσουμε απλά πατάτες με ό,τι λαχανικό έχεις στον φούρνο! Οι πατάτες με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα στον φούρνο είναι το τέλειο φαγητό για εκείνες τις μέρες που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις, δεν έχεις πολλά υλικά αλλά ούτε και πολύ χρόνο για να τον περάσεις μέσα στην κουζίνα.

Σ’ αυτό το φαγητό, έχεις πλήρη ελευθερία! Βάλε σίγουρα πατάτες, αλλά από εκεί και πέρα πραγματικά μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να αξιοποιήσεις ό,τι λαχανικό έχεις σπίτι.

Εμείς βάλαμε πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια και καρότα… γιατί αυτά είχαμε

στο ψυγείο μας! Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μπρόκολο, μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών… ό,τι σου περισσεύει, κόψτο καρέ και ρίξτο στο ταψί. Πάμε να δούμε τη συνταγή;… Ποια συνταγή δηλαδή, μια βάση σου δίνουμε κι εσύ προσθέτεις και αφαιρείς!

Τα υλικά για τις πατάτες με λαχανικά:7 πατάτες4 πιπεριές2 κρεμμύδια2 σκελίδες σκόρδο2 καρόταΝτοματοπολτόΑλατοπίπεροΜαϊντανό και δυόσμοΕλαιόλαδοΚουρκουμάΦέτα και ψωμάκι για το σερβίρισμαΠώς θα φτιάξεις τις πατάτες με λαχανικά στον φούρνο;Κόβουμε σε καρέ όλα τα λαχανικά μας.Τα απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι σε μέγεθος ανάλογα με τις ποσότητες που θα βάλουμε.Βάζουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα στο φαγητό, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον ντοματοπολτό και λίγο νεράκι ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα η πατάτα.Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, στην αρχή σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά.Μετά από 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα, ψήνοντάς τα για ακόμα 15-20 λεπτά.Σερβίρουμε με ψωμάκι και φέτα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Βάλε τα λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο μαζί με καρότα και κρεμμύδια!

Photo: abelandcole.co.uk

Το άρθρο Φτιάξε το πιο εύκολο φαγητό στον φούρνο, γεμάτο ελληνικά αρώματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα