Φασολάκια λαδερά σαν της γιαγιάς μας!

15:53 16/7/2021 - Πηγή: iPop

Τα φασολάκια λαδερά αποτελούν ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με μεγάλη ιστορία. Η έλευση του στην Ευρώπη χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος. 

Τα φασολάκια είναι ένα γευστικό, εντυπωμένο στη μνήμη μου ως μαμαδίστικο φαγητό και με μόλις 360 θερμίδες η μερίδα. Ποιος μπορεί λοιπόν να αντισταθεί;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:½ κιλό φασολάκια πράσινα (τσαουλί) 1 πατάτα 1 κολοκυθάκι μικρό2/4 φλ. Ελαιόλαδο1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο1 σκελίδες σκόρδο σπασμένες500 γραμ. ντομάτες τριμμένεςΛίγο μαϊντανόΑλάτιΠιπέρι

Συνταγή για σπετσοφάι με λουκάνικο που λιώνει στο στόμα

Πώς θα φτιάξεις τα φασολάκια λαδερά;Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας και καθαρίζοντας τα φασολάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα κολοκύθια σε στρογγυλές όχι πολύ λεπτές φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φαγητό.Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ντομάτα συσκευασίας θα χρειαστεί και νερό.Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Προσέχουμε πάντα τα υγρά του φαγητού (κόντεψε να μου καεί τρεις φορές). Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

*Tips Γιαγιάς: 

Δεν χρειάζονται πολύ ανακάτεμα γιατί υπάρχει φόβος να τα σπάσουμε.Δεν τα βράζουμε πολλή ώρα γιατί θα γίνουν πάρα πολύ μαλακά

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Φασολάκια λαδερά σαν της γιαγιάς μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα