Έτσι θα καταλάβεις αν τα βάρη στο γυμναστήριο είναι πολλά για σένα!

12:30 16/12/2019 - Πηγή: iPop

Τα βάρη στο γυμναστήριο είναι απαραίτητα για τη γυμναστική σου αλλά χρειάζονται και ιδιαίτερη προσοχή. Πώς θα καταλάβεις ότι είναι πολύ ελαφριά ή πολύ βαριά; 

Τα βάρη στο γυμναστήριο μαζί με την αερόβια γυμναστική σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση. Αλλά πόσα κιλά θα πρέπει να είναι τα βαράκια ή το kettlebell; Γιατί αν είναι πολύ ελαφριά, θα πάει στράφι η γυμναστική και η προσπάθεια κι αν είναι πολύ βαριά μπορεί να κάνεις λιγότερες επαναλήψεις ή ακόμη χειρότερο να τραυματιστείς.

Και ο καλύτερος τρόπος για να δεις το ιδανικό βάρος είναι το kettlebell rack. Επιλέγοντας, το σωστό kettlebell είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή γυμναστική.

Έτσι, μπορείς να κρατήσεις το kettlebell με το ένα χέρι καθώς είναι και η βάση για κάθε άλλη κίνηση που θα κάνεις με το βάρος. Αν αυτομάτως το κάνεις λάθος, τότε είναι ένα καλό σημάδι ότι το kettlebell που έχεις επιλέξει είναι πολύ βαρύ για σένα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι με το kettlebell και μαρτυρούν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάτι πιο ελαφρύ:

Όταν πρέπει να χρησιμοποιήσεις και το άλλο χέρι για να το σηκώσεις.Όταν ο αγκώνας «ξεφεύγει» από την πλευρά για να υποστηρίξει το βάρος.Το kettlebell ταλαντεύεται με δύναμη πάνω απ’ τον ώμο σου

Το να σηκώσεις το βάρος με τον σωστό τρόπο επηρεάζει το πώς θα συνεχίσεις με την άσκηση κι αν δεν το κάνεις σωστά, τότε πιθανότατα όλη η προπόνηση θα είναι λάθος.

Και ίσως βάζεις περισσότερη πίεση και σε άλλους μυς που δεν χρειάζονται γυμναστική!

Ασκήσεις για απώλεια βάρους και ενδυνάμωση με kettlebell!

Πώς θα κάνεις τη σωστή επιλογή με τα βάρη στο γυμναστήριο;Επίλεξε ένα βάρος που σου επιτρέπει να κάνεις πρώτα 10 επαναλήψεις σε μέτριο βαθμό δυσκολίας. Κατά το τέλος της 10ης επανάληψης θα πρέπει να σου είναι λιγάκι δύσκολο να το κάνεις αλλά όχι τόσο δύσκολο ώστε να πιέζεσαι αρκετά, να τρέμεις ολόκληρη!Να ξεκουράζεσαι το λιγότερο 30 δευτερόλεπτα αλλά όχι πάνω από 60 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα sets.Αν μπορείς να κάνεις την τελευταία επανάληψη με μικρή προσπάθεια, τότε έχει έρθει η ώρα να αυξήσεις το βάρος.Το να αυξάνεις σταδιακά το βάρος είναι βασική αρχή σε αυτού του είδους τη γυμναστική. Πρέπει να βάζεις διαρκώς challenges στον εαυτό σου.Κάνε κι αυτό το τεστ:

Test: Βρες ποιο από τα αντικείμενα είναι όργανα γυμναστικής

Photo: unsplash/Jesper Aggergaard

Το άρθρο Έτσι θα καταλάβεις αν τα βάρη στο γυμναστήριο είναι πολλά για σένα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα