Ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν το γονίδιο που συνδέεται με τα γκρίζα μαλλιά

14:59 25/2/2017 - Πηγή: iPop

Ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν το γονίδιο που συνδέεται με τα γκρίζα μαλλιά.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η ανακάλυψη, η οποία προέκυψε έπειτα από γενετική ανάλυση περισσότερων από 6.000 ανθρώπων μικτής καταγωγής στη Λατινική Αμερική, αποδεικνύει ότι τα γονίδια παίζουν ρόλο στο γκριζάρισμα των μαλλιών.

«Γνωρίζουμε ήδη αρκετά γονίδια που εμπλέκονται στη δημιουργία φαλάκρας και τα οποία ευθύνονται για το χρώμα των μαλλιών, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα γονίδιο αποδεικνύεται πως ευθύνεται για το γκριζάρισμα των ανθρώπινων μαλλιών, καθώς και άλλα γονίδια που

επηρεάζουν το σχήμα των μαλλιών και την πυκνότητα», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Kaustubh Adhikari, από το University College Λονδίνο, στην Αγγλία.

«Ήταν δυνατό μόνο επειδή αναλύσαμε πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, έρευνα η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σ’ αυτή την κλίμακα. Τα ευρήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν σε εγκληματολογικές έρευνες αλλά και έρευνες για την βιομηχανία των καλλυντικών καθώς έχουμε αυξήσει τις γνώσεις μας σχετικά με το πώς τα γονίδια επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε», αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του πανεπιστημίου.

Το γονίδιο, το οποίο συνδέεται με τα γκρίζα μαλλιά, ονομάζεται IRF4. Η διεθνής ομάδα των ερευνητών είπε ότι ήταν γνωστό ότι παίζει ρόλο στο χρώμα των μαλλιών, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει συνδεθεί με το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Οι ερευνητές, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο θα μπορούσε να βελτιώσει την κατανόηση της γήρανσης του πληθυσμού.

Στα πλαίσια της έρευνας τους οι ερευνητές ανακάλυψαν ακόμα ένα γονίδιο, το PRSS53, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για το πόσο σγουρά είναι τα ανθρώπινα μαλλιά.

«Τα γονίδια που έχουμε εντοπίσει είναι απίθανο να εργάζονται σε απομόνωση για να προκαλέσουν το γκριζάρισμα ή το ίσωμα των μαλλιών μαλλιά, ή την δημιουργία πυκνών φρυδιών, αλλά έχουν ένα ρόλο μαζί με πολλούς άλλους παράγοντες ακόμη οι οποίοι δεν έχουν προς το παρόν προσδιοριστεί», είπε ο Adhikari.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.

The post Ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν το γονίδιο που συνδέεται με τα γκρίζα μαλλιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα