Ερευνητές μελέτησαν επί 5 χρόνια την αλληλεπίδραση μωρών και κουταβιών και αυτό που ανακάλυψαν είναι εντυπωσιακό! (και πολύ γλυκό)

11:50 18/1/2023 - Πηγή: iPop

Τα κουτάβια και τα παιδιά έχουν μία σχέση ανιδιοτελούς αγάπης. Νέα έρευνα, μάλιστα, αποκάλυψε πως τα νήπια βοηθούν τα σκυλιά να βρουν τα παιχνίδια και τα σνακ τους, αποδεικνύοντας πως διαθέτουν την ικανότητα να επεκτείνουν τα συναισθήματα ενσυναίσθησης στα ζώα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα παιδιά μεταξύ δύο και τριών ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βοηθήσουν έναν σκύλο να βρει τη λιχουδιά του ή το παιχνίδι του σε περίπτωση που το αναζητά. 

Αυτά

τα αποτελέσματα προέρχονται από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο παιδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μεταξύ 2015 και 2020, με τη βοήθεια τριών σκύλων — της Fiona, του Henry και του Seymour.

«Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν την υπόθεσή μας ότι οι πρώιμες αναπτυσσόμενες τάσεις των παιδιών για κοινωνικότητα εκτείνονται πέρα ​​από τον άνθρωπο και σε ζώα», τονίζει η επικεφαλής επιστήμονας Δρ. Rachna Reddy, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στην εξελικτική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Duke και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρώπινης Εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σε μια ανακοίνωση στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Δανία δίνει το παράδειγμα: Τα παιδιά διδάσκονται υποχρεωτικά την ενσυναίσθηση

Τα παιδιά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βοηθήσουν τα σκυλιά που έχουν ανάγκη

Συνολικά 97 νήπια (51 κορίτσια, 46 αγόρια) μεταξύ 20 και 47 μηνών συμμετείχαν σε αυτό το πείραμα, όλα από οικογένειες μεσαίας τάξης μέσα και γύρω από την πόλη Ann Arbor του Μίσιγκαν.

Τα νήπια προσέφεραν στους σκύλους απρόσιτες λιχουδιές και παιχνίδια στο 50% όλων των σεναρίων στα οποία τα σκυλιά προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αντικείμενα. Από την άλλη πλευρά, εάν τα σκυλιά αγνοούσαν εντελώς τα αντικείμενα ή δε τα αναζητούσαν, τα παιδιά τους προέφεραν μόνο στο 26% των περιπτώσεων. 

Freepik

«Από όποια οπτική γωνία κι αν το δούμε, η τάση των παιδιών να εκπληρώνουν τις επιθυμίες και τους στόχους των σκύλων κατά τη διάρκεια διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων δεν προκαλεί έκπληξη», εξηγεί η Δρ. Reddy. «Ωστόσο, παρατηρήσαμε ότι ήδη από την ηλικία των 2 ετών, τα παιδιά συμπεριφέρονται με τρόπους που δείχνουν ότι όχι μόνο είναι σε θέση να διαβάσουν τη συμπεριφορά ενός ζώου, αλλά μπορούν και χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να βοηθήσουν ένα ζώο να επιτύχει το δικό του στόχο».

10 λόγοι που τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με σκύλο

«Εκτός του ότι μας πληροφορούν για την βοήθεια σε νηπιακή ηλικία, αυτές οι συμπεριφορές της πρώιμης παιδικής ηλικίας μπορεί να έχουν σημαντική εξελικτική σημασία», προσθέτει.

Η Δρ. Reddy πιστεύει ότι η μελλοντική έρευνα θα είναι απαραίτητη για την καλύτερη κατανόηση των πρόσθετων ψυχολογικών συνιστωσών που συνδέονται με τα συναισθήματα που προκαλούν το κίνητρο των παιδιών να βοηθήσουν τους σκύλους, πώς αυτά τα κίνητρα και οι γνωστικές αποδόσεις επηρεάζονται από τον πολιτισμό και πώς αυτές οι διαδικασίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ερευνητές μελέτησαν επί 5 χρόνια την αλληλεπίδραση μωρών και κουταβιών και αυτό που ανακάλυψαν είναι εντυπωσιακό! (και πολύ γλυκό) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερευνητές,erevnites