Επιστροφή του ελληνικού επιτελείου στην Αθήνα | Άγνωστη η συνέχεια των συζητήσεων

08:58 24/3/2017 - Πηγή: iPop

Επιστρέφει το ελληνικό επιτελείο στην Αθήνα, αφού ολοκληρώθηκε ο γύρος διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.Αθήνα | Άγνωστη είναι η μέχρι στιγμής η συνέχεια των συζητήσεων, όπως επίσης και το αποτέλεσμα του «Brussels group ΙΙ». Την ίδια στιγμή, ο Α. Τσίπρας στέλνει επιστολή για τα εργασιακά, πιέζοντας

για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» φαίνεται ότι παραμένουν τα εργασιακά, αλλά και το ασφαλιστικό.

Σιγή ιχθύος επικρατεί τόσο απ’ την ελληνική πλευρά, όσο κι απ’ την πλευρά των Θεσμών, ενώ ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σε ανώτατο επίπεδο με τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Διάσκεψη της Ρώμης.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι η Έφη Αχτσιόγλου μεταβαίνει στη Ρώμη, προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του Πρωθυπουργού για την αγορά εργασίας και το κοινωνικό Κράτος.

Το ΔΝΤ διατηρεί επιφυλακτική στάση, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει μεν πρόοδος, όμως, « απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές».

Η παραπάνω άποψη εκφράστηκε απ’ τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Gerry Rice, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Poul Thomsen εξέφραζε για ακόμα μια φορά απ’ την Οξφόρδη τις αρνητικές του εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία, λέγοντας πως χρειάζεται μια εικοσαετία για να επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί για πολλά χρόνια ακόμα την οικονομική βοήθεια της Ε.Ε.

The post Επιστροφή του ελληνικού επιτελείου στην Αθήνα | Άγνωστη η συνέχεια των συζητήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα