Ενθαρρυντικά μηνύματα από Regling και Moscovici προς την Ελλάδα μετά την εκταμίευση της δόσης

21:53 10/7/2017 - Πηγή: iPop

«Η Ελλάδα θα ήταν καλό να επιστρέψει στις αγορές πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης»,δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ενώ επιβεβαιώσε και την εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Ο κ. Regling τόνισε πως οι αγορές ζητάνε διαβεβαιώσεις και πως καθίσταται αναγκαίο η Ελλάδα να ακολουθήσει μια στρατηγική για την χρηματοδότηση

από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ιδιαίτερα θετικό σχολίασε το γεγονός πως η Ελλάδα μετά από πολλούς μήνες δεν βρισκόταν στην ατζέντα του Εurogroup.

Ο Klaus Regling υπογράμμισε πως με την δόση των 7,7 δισ., η οποία εκταμιεύτηκε τη Δευτέρα, ο ESM έχει χορηγήσει συνολικά 39,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε επίσης πως ο ESM και ο EFSF διαθέτουν πλέον το 51% του δημόσιου ελληνικού χρέους, γεγονός που τους καθιστά τους μεγαλύτερους πιστωτές της χώρας.

Την εκταμίευση της δόσης σχολίασε και ο Pierre Moscovici με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σχολίασε πως πως πρόκειται για μια καλή είδηση που άξιζε στην Ελλάδα.

Cette réunion a été importante aussi pour ce dont elle ne s'est pas occupée: la #Grèce. Déboursement fait, une bonne nouvelle méritée!

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) July 10, 2017

«Η εκταμίευση της δόσης αποτελεί πραγματικότητα. Μια καλή είδηση που άξιζε».

Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup o Pierre Moscovici δήλωσε πως «Όσο λιγότερο μιλάμε για την Ελλάδα στο Eurogroup τόσο καλύτερο σήμα για το μέλλον».

Αυτά είναι πολύ καλά νέα καθώς και η επιβράβευση για μια χώρα και ένα λαό που κάνει προσπάθειες, θυσίες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση ανοίγει το κεφάλαιο της ανάκαμψης, της εμπιστοσύνης, των επενδύσεων και της απασχόλησης που μπορεί να ακολουθήσει για την Ελλάδα

Eρωτηθείς για το πότε η Επιτροπή θα τερματίσει τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας, απάντησε: «Να έχετε λίγη ακόμα υπομονή. Ο πρόεδρος Juncker θα είναι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, θέλουμε όλοι η επίσκεψη να πάει καλά».

Να υπενθυμίσουμε πως εκταμιεύθηκαν τα 7,7 δισ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα. Από το συνολικό ποσό τα 6,9 δισ. θα εκταμιευθούν για το χρέος και τα 1,6 δισ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

The post Ενθαρρυντικά μηνύματα από Regling και Moscovici προς την Ελλάδα μετά την εκταμίευση της δόσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα