Είσαι έτοιμος γι’ αυτόν τον διαγωνισμό freerunning που θα σου κόψει την ανάσα;

17:20 17/9/2019 - Πηγή: iPop

Ο κορυφαίος διαγωνισμός freerunning επιστρέφει και αθλητές από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στην εντυπωσιακή Ματέρα της Ιταλίας, στις 5 Οκτώβρη.

O διαγωνισμός freerunning που για 7 συναπτά χρόνια, από το 2011 μέχρι και το 2017, μαγνήτισε εκατομμύρια θεατές και κέρδισε τις καρδιές των απανταχού freerunners από τη Σαντορίνη, μεταφέρεται στην ιστορική Ματέρα στη νότια Ιταλία, τη φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Τη σκυτάλη από την κατάλευκη Οία που στολίζει την καλντέρα, θα πάρουν φέτος τα σπίτια-σπηλιές και τα λιθόστρωτα δρομάκια της ιστορικής πόλης Ματέρα, μιας πόλη

που θεωρείται μια από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου που θα αποτελέσει το τερέν για τους καλύτερους αθλητές freerunning του κόσμου.

Οι κορυφαίοι freerunners Alexander Titarenko και Dominic Di Tomasso παρουσιάζουν την πανέμορφη Ματέρα με τον δικό τους τρόπο κάνοντας τα άλματά τους ανάμεσα σε βράχους και ταράτσες, δίνοντάς μας έτσι μια γεύση του τι πρόκειται να δούμε και στο φετινό Red Bull Art of Motion. – Δείτε το βίντεο εδώ.

Η τελική 18άδα των αθλητών απαρτίζεται από τον νικητή του Red Bull Art of Motion 2017 Alexander Titarenko, τον νικητή του Air Wipp Challenge Krystian Kowalewski, τον Ed Scott – νικητή του NAPC 2019, τον νικητή του Lion City Gathering (12 – 15/09), τους 8 αθλητές (4 άντρες: Didi Aloui, Montree Bouwdok, Archie Aroyan, Yurai Miyazaki & τις 4 γυναίκες: Sydney Olson, Aleksandra Shevchenko, Lilou Ruel, Silke Sollfrank) που πήραν την πρόκριση μέσω του Online Qualifier, και τους 5 freerunners όπως θα αναδειχθούν από τον Onsite Qualifier που θα πραγματοποιηθεί στη Ματέρα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην αυλή του μοναστηριού του Sant’Agostino και η τελευταία θέση θα δοθεί σε «wildcard» Ιταλό freerunner.

O Έλληνας πρωταθλητής freerunning και 2 φορές νικητής του Red Bull Art of Motion Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό τον Onsite Qualifier και να διεκδικήσει για μια ακόμα φορά την θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας freerunning σκηνής!

O τελικός του Red Bull Art of Motion θα γίνει δίπλα στο εντυπωσιακό Palazzo del Casale, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού Matera Basilicata 2019.

Τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής, έμπειροι εκπρόσωποι του αθλήματος, θα αξιολογήσουν τους 18 αθλητές, που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική αναμέτρηση του Red Bull Art of Motion, με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την τεχνική δυσκολία, την εκτέλεση, τη ροή και τη συνολική εμφάνιση.

Το άρθρο Είσαι έτοιμος γι’ αυτόν τον διαγωνισμό freerunning που θα σου κόψει την ανάσα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα