Είναι ντροπή να τρως σούσι και να μην ξέρεις αυτά

18:31 20/9/2019 - Πηγή: iPop

Το σούσι πριν από μερικά χρόνια ξαφνικά έγινε της μόδας και στην Ελλάδα, με τα σουσάδικα να φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά της Αθήνας! Κάπου τότε μάλλον ξεκίνησες κι εσύ να τρως σούσι, εκτός αν είσαι απ’ τους βετεράνους που τρώνε σούσι από πολύ παλαιότερα. Μάλλον ξεκίνησες με κάτι απλό και light, ενώ τώρα έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις να δοκιμάσεις ό,τι πιο περίεργο υπάρχει! Όσο στενή ή λιγότερη στενή και να είναι η σχέση σου μαζί του, υπάρχουν κάποια πράγματα

που πρέπει να ξέρεις για το σούσι εάν το καταναλώνεις συχνά.

Μπορείς να ξεχωρίσεις τα διαφορετικά είδη σούσι ή παραγγέλνεις maki rolls κι ελπίζεις μέσα σου να είναι το πιάτο που είχες στο μυαλό σου;

Το παρακάτω τεστ θα τεστάρει τις γνώσεις σου και παράλληλα θα σου μάθει μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σούσι για να μην σε πιάσουν αδιάβαστο!

Πριν ξεκινήσεις το τεστ, θα σε αφήσουμε να κάνεις ένα μικρό σκονάκι, γνωρίζοντάς σου τα είδη του σούσι:

Σασίμι

Είναι το κρέας του ψαριού χωρίς το ρύζι

Νιγκίρι σούσι

Το νιγκίρι σούσι αποτελείται από μία βάση κρύου, μη σπυρωτού ρυζιού, στο όποιο ο μάγειρας έχει δώσει το σχήμα τετράγωνου κουτιού. Πάνω στο ρύζι υπάρχει μια λεπτή φέτα ωμού ψαριού συνδυασμένη συνήθως με φύκια. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στο είδος ψαριού, με τις δημοφιλέστερες να περιλαμβάνουν καβούρι, πικάντικο τόνο και γαρίδες.

Μακι σούσι

Το μάκι σούσι (που σημαίνει τυλιχτό σούσι) είναι κυλινδρικού σχήματος, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός σκεύους που μοιάζει με χαλί από μπαμπού. Το περιτύλιγμα είναι συνήθως από φύκια (νόρι), ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ομελέτα ή άλλα υλικά. Μέσα στο μάκι υπάρχει ρύζι μαζί με ωμό ψάρι, καβούρι ή γαρίδα, καθώς και τραγανά κομμάτια από λαχανικά ή φρούτα, όπως αβοκάντο και αγγούρι. Το μάκι αρχικά είναι ένας μακρύς κύλινδρος, ο οποίος μετά κόβεται σε μικρότερα κομμάτια.

Νάρε σούσι

Το νάρε σούσι είναι μια παραδοσιακή μορφή ζυμωμένου σούσι. Το ψάρι, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί το δέρμα και τα εντόσθια, τοποθετείται μέσα σε ξινό ρύζι, που παράγει γαλακτικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του ζυμώνει και το ψάρι. Η διαδικασία αυτή διαρκεί από 2 έως 12 μήνες, ενώ το σούσι μπορεί να καταναλωθεί στους επόμενους 6 μήνες ή και περισσότερο. Μια παραλλαγή είναι το πάστωμα του ψαριού μέσα σε βαρέλια με αλάτι, ενώ το ρύζι σερβίρεται ως μέρος του γεύματος. Αυτό είναι γνωστό ως νάρα νάρε.

Είσαι έτοιμος να κάνεις το τεστ; Τότε πάτα play και μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για το σούσι!

Γίνε master του σούσι μαθαίνοντας απ’ τους καλύτερους:

Σίγουρα κάνεις αυτά τα λάθη όταν τρως sushi! «Οδηγός κατανάλωσης» για να γίνεις master! | Photos

Photo: Youjeen Cho/ Unsplash

Το άρθρο Είναι ντροπή να τρως σούσι και να μην ξέρεις αυτά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα