Είναι κακό να τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα;

10:41 9/3/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα μαγειρεύεις το βράδυ και παίρνεις το ίδιο φαγητό και την επόμενη μέρα στη δουλειά. Όλοι το κάνουμε! Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα; Ναι. 

Και πόσο κακό είναι να τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα; Το να κολλάς σε ένα συγκεκριμένο γεύμα δεν είναι πάντα περιοριστικό ή ανθυγιεινό. Αν το κάνεις σωστά μάλιστα, μπορεί να προσφέρει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να νιώσεις απελευθέρωση. Αλλά πώς το κάνεις σωστά;

Οι ειδικοί απαντούν και δίνουν τα tips

τους.

Είναι κακό να τρώμε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα;

Ένας διατροφολόγος αναφέρει πως πάντα ρωτάει τον πελάτη ποιος είναι ο λόγος που καταναλώνει ένα συγκεκριμένο γεύμα. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να φάνε συγκεκριμένα φαγητά και υπάρχει και μια ψυχολογική πτυχή σε αυτό. Έτσι,τους προτείνει πάντα ποικιλία.

Τα φρούτα και τα λαχανικά: Υπάρχει λόγος που δεν έχουν όλα το ίδιο χρώμα. Κάθε ένα έχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία σου.

Pexels

.Μερικοί άνθρωποι «φοβούνται» να τρώνε υδατάνθρακες, οπότε ενδέχεται να παρατηρηθούν ανεπάρκειες στις βιταμίνες Β και στις ίνες. Άλλοι έχουν ανεπάρκεια ασβεστίου και βιταμίνης D, επειδή αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το να τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά δεν έχει και σημαντικά αποτελέσματα.

Πώς αλλάζει η όρεξή σου για φαγητό ανάλογα με την ηλικία σου;

Μπορεί κάποια στιγμή απλά να βαρεθείς και να πεις “δεν θέλω να ακολουθώ αυτήν την υγιεινή διατροφή πια”, ενώ θα μπορούσες απλώς να προσθέσεις μεγαλύτερη ποικιλία. Γιατί με το να έχεις κάθε μέρα τα ίδια γεύματα, αποκλείεις μια σειρά από θρεπτικά συστατικά. Επειδή δηλαδή, κάτι θεωρείται και είναι υγιεινό δεν μπορείς να το καταναλώνεις διαρκώς και σε ανεξέλεγκτες ποσότητες.

Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, υπάρχουν άνθρωποι που βαριούνται εύκολα και δεν μπορούν να τρώνε διαρκώς το ίδιο. Κι από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που κολλάνε με μια συγκεκριμένη διατροφή ή τρόπο ζωής κι αυτό λειτουργεί.

unsplash/Louis Hansel

Εξαρτάται από το άτομο. Οι περισσότεροι, όμως, στο τέλος της ημέρας καταλήγουν σε μια ποικιλία. Αν ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, το οποίο βασίζεται στην επανάληψη ίδιων γευμάτων, τότε δώσε προσοχή στο πώς νιώθεις μετά την κατανάλωση των γευμάτων. Αν δεν τα απολαμβάνεις, τότε είναι πιο πιθανό να την παρατήσεις.

Το να καταναλώνεις διαρκώς τα ίδια τρόφιμα καθημερινά, δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η ποικιλία είναι το κλειδί. Με το να αφήνεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων ή μακροθρεπτικά συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις και τελικά να κάνεις τις πιο ανθυγιεινές επιλογές επειδή θα έχεις κουραστεί.

Διαβάστε επίσης:

Μικρά tips για να σταματήσεις τη σπατάλη του φαγητού

Photo: unsplash/Drew Dempsey

Το άρθρο Είναι κακό να τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα