Εύκολα βήματα για πιο σέξι και υγιή μαλλιά

19:40 6/9/2019 - Πηγή: iPop

Η περίοδος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι λίγο ζόρικες για τα μαλλιά σου. Έχουν ταλαιπωρηθεί απ’ τον ήλιο και το αλάτι (ειδικά εάν δεν τα φρόντιζες σωστά μετά την παραλία) και μοιάζουν να έχουν χάσει τη λάμψη τους. Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις σέξι κι υγιή μαλλιά; Παρακάτω εύκολα βήματα για να πετύχεις τον στόχο σου!

Αρχικά, θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα υγιή μαλλιά χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα, δεν μπορείς ν’ αφήνεις τίποτα στην τύχη του!

Καλή διατροφή, σωστό πλύσιμο και μη τοξικά προϊόντα είναι μια καλή αρχή. Τι άλλο χρειάζεσαι, όμως;

Element5 Digital/ UnsplashΤα βήματα για σέξι και υγιή μαλλιάΜασάζ για υγιή μαλλιά

Ω ναι, το κεφάλι σου χρειάζεται μασάζ για να έχεις υγιή μαλλιά! Θυμάσαι ότι κάθε φορά που σε λούζουν στο κομμωτήριο, ο κομμωτής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μασάζ που κάνει στο κεφάλι σου; Δεν είναι τυχαίο! Το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται μασάζ και scrub (ναι scrub!) για να παραμείνει καθαρό, υγιές, ν’ αναπτύσσεται η τρίχα απ’ τη ρίζα της σωστά και τελικά να φαίνονται λαμπερά τα μαλλιά σου.

Η διατροφή αλλάζει τα πάντα

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για τα μαλλιά σου -και φυσικά για ολόκληρη την υγεία σου- είναι να έχεις μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα! Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να λάβεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό, όμως, πάντα με μια σωστή διατροφή.

Δεν χρειάζεται να κάνεις δίαιτα για να τρέφεσαι σωστά, αρκεί να φροντίζεις να προσλαμβάνεις σε καθημερινή βάση όλα αυτά τα συστατικά που κάνουν καλό στο σώμα, το μυαλό, το δέρμα και τα μαλλιά μας!

Unsplash/Arnel HasanovicΕνυδάτωση

Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου και στο ντους και όταν βγεις απ’ αυτό, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις άκρες, για να τις διατηρήσεις χωρίς ψαλίδα και λείες. Εάν οι άκρες σου είναι υγιείς, θα φαίνονται όλα τα μαλλιά σου πιο λαμπερά!

Μάσκες κι έλαια

Ο πιο εύκολος τρόπος για να επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη στα μαλλια σου, είναι ένα ειδικό έλαιο ή μια μάσκα περιποίησης. Στην αγορά θα βρεις πολλά διαφορετικά προϊόντα για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει ενώ εδώ μπορείς να βρεις σπιτικές μάσκες για να φτιάξεις μόνη σου!

Unsplash/Gregory PappasExtra tip!

Πρόσεχε πολύ τον τρόπο που χτενίζεις τα μαλλιά σου. Μην κάνεις απότομες και βίαιες κινήσεις γιατί τα τραυματίζεις. Πάρε μια κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά σου, βάζε μαλακτική κρέμα πάντα και ξέμπλεξε τα μαλλιά σου με μαλακές κινήσεις.

Δες ακόμα:

Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου με ζεστό ή κρύο νερό;

Photo: Unsplash/Ömürden Cengiz

Το άρθρο Εύκολα βήματα για πιο σέξι και υγιή μαλλιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα