Δύσκολη η εβδομάδα για το επιβατικό κοινό | Πολλαπλές στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

08:39 12/9/2017 - Πηγή: iPop
| ΠολλαπλέςΞεκινούν από σήμερα, Τρίτη, οι στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ της Αθήνας, με το επιβατικό κοινό να ζει μια εβδομάδα ταλαιπωρίας όσον αφορά τις μετακινήσεις του.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν ως βασικό αίτημά τους τη βελτίωση των υπηρεσιών προς

το επιβατικό κοινό, ενώ εκφράζουν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για τις προσλήψεις προσωπικού όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:Στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό την Τρίτη απ’ τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.Την Τετάρτη, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. Πιθανότατα θα υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων, γιατί το σωματείο τεχνικών θα κάνει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ώς τις 5 μ.μ.Την Πέμπτη θα γίνει 24ωρη απεργία στον προαστιακό, γι’ αυτό οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.Την Παρασκευή έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό από τις 12 μ. ώς τις 3 μ.μ.Η ανακοίνωση του σωματείου:

Στάσεις εργασίας στη ΣΤΑ.ΣΥ (Γραμμή 1)
Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της βάρδιας
Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία «βιομηχανία» μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και
αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 (!) πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές.

Και τον Σεπτέμβρη, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια…

Ο διαβλητός θεσμός της «προφορικής συνέντευξης» προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την ριζική αλλαγή του.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Γι’ αυτό, πραγματοποιούμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ως εξής: Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της
βάρδιας και Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00

Στη συνέχεια ανάλογα με τη στάση της Διοίκησης θα καθοριστεί η παραπέρα στάση μας.

Διεκδικούμε:

Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμό της «συνέντευξης»Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενουςΝα γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης

Π. Κοντογιάννης

Το άρθρο Δύσκολη η εβδομάδα για το επιβατικό κοινό | Πολλαπλές στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα