«Διάβασε» τους γύρω σου κάνοντάς τους απλά μια ερώτηση!

20:27 24/3/2017 - Πηγή: iPop

Είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται προσπάθεια και καιρός για να καταλάβεις απόλυτα τους γύρω σου. Πώς θα αντιδράσεις, όμως, εάν σου πούμε ότι μπορείς να «διαβάσεις» τους άλλους κάνοντάς τους απλά μια ερώτηση;

Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάποιον και δεν θα μπορείς να καταλάβεις πράγματα για την προσωπικότητά του, ρώτησέ τον απλά τι πιστεύει για κάποιον τρίτο!

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, αυτή η ερώτηση πραγματικά θα σου αποκαλύψει πράγματα

για την προσωπικότητα του ατόμου που έχεις απέναντί σου, καθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν να προσδίδουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σε άλλους!

Έτσι, ένα ευγενικό άτομο, πιθανόν να βλέπει ως ευγενικούς και τους γύρω του, κι ένας εγωιστής το ίδιο. Επιπλέον, εάν ρωτήσεις κάποιον την γνώμη του για κάποιον άλλον και αρχίσει και στον σχολιάζει αρνητικά, ενώ μόλις συστηθήκατε, τότε θα καταλάβεις αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά!

Ο Dr Dustin Wood δήλωσε:

Μια τεράστια σειρά από αρνητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σχετίζονται με το γεγονός ότι βλέπουμε τους άλλους με αρνητικό τρόπο

Η απλή τάση να βλέπεις τους ανθρώπους αρνητικά, δείχνει μεγαλύτερη πιθανότητα κατάθλιψης και διαφόρων διαταραχών της προσωπικότητας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κρίνουν τα χαρακτηριστικά των άλλων ως θετικά και αρνητικά.

Όσο πιο θετικά έκριναν τους γύρω τους οι συμμετέχοντες, τόσο πιο ευτυχισμένοι και συναισθηματικά σταθεροί αποδείχθηκε ότι ήταν οι ίδιοι.

The post «Διάβασε» τους γύρω σου κάνοντάς τους απλά μια ερώτηση! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα