Δεν τρέφεσαι σωστά! Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που σου στέλνει το σώμα σου

12:58 28/1/2023 - Πηγή: iPop

Όσο δεν τρέφεσαι καλά, τόσο το σώμα σου αντιδρά. Σου στέλνει προειδοποιητικά alerts, στα οποία πρέπει να δίνει βάση. Ποια είναι τα σημάδια στο σώμα σου όταν δεν τρως σωστά; Εκτός από αύξηση του βάρους σου, συμβαίνουν και άλλα πράγματα στον οργανισμό σου που δεν τα έχεις σκεφτεί καν.

Ποια είναι τα σημάδια στο σώμα σου όταν δεν τρως σωστά;

Πόνος στα κόκκαλα

Βλάβες στα γόνατα, στους γοφούς, στους αστραγάλους και τα χέρια συνδέονται με συγκεκριμένα στατιστικά και αυτά τα στατιστικά έχουν οι τροφές

που «βοηθούν» στην πρόσληψη βάρους. Γενικότερα, η ανθυγιεινή διατροφή περιέχει στοιχεία που δεν είναι καλά για το οργανισμό σου. Η λύση για να το διορθώσεις αυτό είναι μια ωραία ισορροπημένη δίαιτα. Δεν χρειάζεται να τρέχεις σε ειδικούς. Απλά βάλε στην διατροφή σου το κρέας (κατά προτίμηση άπαχο), λαχανικά, φρούτα. Σταμάτα την ακραία κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, γιατί ο πόνος στα κόκκαλα θα είναι ασταμάτητος.

Πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί

Οι χρόνιοι και επίμονοι πονοκεφάλοι οφείλονται στην αλόγιστη κατανάλωση καφέ, οινοπνευματωδών ποτών, τροφών με γλουτένη, αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων. Εάν, πιστεύεις πως μια τροφή σε «ενοχλεί», δοκίμασε να την αποκλείσεις από τη διατροφή σου για λίγες μέρες. Αν δεις αποτελέσματα και μειώνονται οι πονοκεφάλοι σου, συνέχισε έτσι. Μπορεί η συγκεκριμένη τροφή, εκτός από το θέμα των πονοκεφάλων, μπορεί να κάνει «κακό» και σε άλλα μέρη του οργανισμού σου.

Ξυπνάς κακόκεφος

Η έλλειψη πρωτεϊνών, ειδικότερα στο πρωινό γεύμα δεν βοηθάει στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα στη βελτίωση της διάθεσης σου και της συγκέντρωσης. Μήπως δεν τρως σωστά ή μήπως τρως τροφές που σου κάνουν κακό; Είναι αλήθεια πως οι πρωτεΐνες, βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού και στην ψυχολογική ανάταση. Αντιθέτως, η κακή διατροφή η οποία περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και λιγότερο ποσοστό πρωτεΐνης, με αποτέλεσμα να ξυπνάς με κακόκεφο ύφος και άσχημα συναισθήματα.

Freepik

Δυσκοιλιότητα

Τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα από τις «άσχημες» ουσίες που παράγει το σώμα. Απόφυγε τα αναψυκτικά, το πολύ αλάτι, το κόκκινο κρέας, το πρόχειρο φαγητό και πίνε άφθονο νερό για να απομακρύνεις τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας και άλλων προβλημάτων του πεπτικού. Μην στραφείς στις «εύκολες» λύσεις των φαρμάκων, αλλά άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες. Είναι απλό.

Έντονο φούσκωμα

Τα αλκοολούχα ποτά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το αλάτι, εκτός από όσα αναφέραμε παραπάνω, αποτελούν αιτίες φουσκώματος. Ο λόγος; Προκαλούν κατακράτηση υγρών. Αφαιρώντας τις περισσότερες τροφές από την καθημερινότητα σου, θα υποχωρήσει το φούσκωμα, ενώ παράλληλα θα ισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, θα μειωθεί η αρτηριακή πίεση, θα χάσεις βάρος και θα κοιμάσαι καλύτερα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν τρέφεσαι σωστά! Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που σου στέλνει το σώμα σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα