Μπορείς να κάνεις force quit στον Mac σου με αυτό τον τρόπο!

18:32 7/1/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει: Βλέπεις τον πολύχρωμο τροχό να κινεταί γύρω γύρω αλλά η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται… Ένα app στον υπολογιστή σου επιβραδύνει το MacOS σας και ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση για να μπορέσεις να δουλέψεις έχοντας όλα σου τα νεύρα ήρεμα! Εμείς θα σου δείξουμε πώς μπορείς να κάνεις force quit στον Mac σου όχι με έναν, αλλά με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους για να γλιτώσεις και χρόνο απ’ τη δουλειά σου, αλλά και για να φροντίσεις

την ψυχική σου ηρεμία!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ξέρεις ποια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά, επειδή παγώνει και δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις. Αλλά μπορείς επίσης να το καταλάβεις κάνοντας εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών σου. Όταν μια εφαρμογή λειτουργεί καλά, θα δεις τον κανονικό δείκτη βέλους. Όταν μια εφαρμογή δεν αποκρίνεται, θα δεις τον πολύχρωμο τροχό.

Μόλις εντοπίσεις τον ένοχο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να επιβάλεις τερματισμό εφαρμογή!

Ξέχασες τον κωδικό για το Apple ID σου. Και τώρα;

Πώς να κάνεις force quit στον Mac σου

1ος τρόπος

Πάτησε αυτά τα τρία πλήκτρα ταυτόχρονα: Option, Command και Esc (Escape) και η εφαρμογή θα κλείσει αφού επιλέξεις την εφαρμογή στο παράθυρο «Επιβολή τερματισμού» και κάνεις κλικ στην επιλογή «Επιβολή τερματισμού».

2ος τρόπος

Επίλεξε «Επιβολή τερματισμού» από το μενού Apple () στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Στη συνέχεια, διάλεξε την εφαρμογή στο παράθυρο «Επιβολή τερματισμού» και κάνε κλικ στην επιλογή «Επιβολή τερματισμού».

Unsplash/Fabiola Peñalba

3ος τρόπος

Εντόπισε την εφαρμογή που προκαλεί τα προβλήματα στο Dock. Κάνε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επίλεξε το “Force Quit”.

4ος τρόπος

Αν αποτύχουν όλα τα παραπάνω, μπορείς να τερματίσεις μια εφαρμογή και μέσα απ’ το Activity Monitor. Από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σου, κάνε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού. Αυτό θα εμφανίσει το παράθυρο “Spotlight Search”. Πληκτρολόγησε “Activity Monitor” στη γραμμή αναζήτησης. Στη συνέχεια, κάνε διπλό κλικ στην εφαρμογή από τη λίστα για να την ξεκινήσεις. Θα εμφανιστεί η παρακολούθηση δραστηριότητας, όπου θα βλέπεις όλες τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στο Mac σου. Από τη στήλη “Process Name”, βρες την εφαρμογή που δεν λειτουργεί σωστά, επίλεξέ την με κλικ και κλείστην.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μπορείς να κάνεις force quit στον Mac σου με αυτό τον τρόπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπορείς, Mac,boreis, Mac