Αξίζει να θυσιάσω τη Dream job μου για χάρη της ομάδας;

20:42 14/12/2021 - Πηγή: iPop

Η ζωή μας κάποιες φορές μας ωθεί σε διλήμματα! Είναι φυσιολογικό να είναι δύσκολο να αποφασίσεις για τα θέματα της εργασίας σου και στο δίλημμα αλλάζω δουλειά ή μένω σε αυτή που είμαι ειδικά αν στη μια πλευρά της ζυγαριάς μπαίνει μια πρόταση για την Dream Job σου τι κάνεις; Τα θυσιάζεις όλα; Όσα έχεις χτίσει στη δουλειά που είσαι τώρα, την σιγουριά, τις γνώσεις, την ομάδα που βασίζεται σε εσένα μιας

που είσαι αναπόσπαστο κομμάτι της; Δύσκολη απόφαση σίγουρα και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου, από την άλλη για να γεννάται ένα δίλημμα κάτι σημαίνει για εσένα αυτό.

Τα καλά της τωρινής δουλειάς

Ακόμα και αν είσαι σε ένα ονειρεμένο επαγγελματικό περιβάλλον, με υπέροχους συναδέλφους και αγγελικό εργοδότη που σε πληρώνει καλά και στην ώρα σου, που σε σέβεται και χαίρεται που εργάζεσαι μαζί του, ίσως συχνά σκέφτεσαι ότι αυτό που κάνεις δε σε γεμίζει πια, ή ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο της καριέρας σου που ήρθε η ώρα να πάρεις πίσω όλα αυτά που έχεις επενδύσει με μορφή είτε οικονομική, είτε με μια θέση μεγαλύτερης ευθύνης και επιπλέον γνώσεις.

Το γεγονός ότι ξυπνάς και πηγαίνεις σε μια δουλειά η οποία δε σου προκαλεί αλλεργία, που είσαι αποδέκτης σεβασμού και εκτίμησης και που όλοι απολαμβάνουν τη συνεργασία μαζί σου, από μόνο του είναι ένα υπέροχο δώρο για να το ζει ένας άνθρωπος και δυσεύρετο στις μέρες μας, εγγυημένα οι 7 στους 10 ανθρώπους που θα μιλήσεις για επαγγελματικά είναι απογοητευμένοι από την τωρινή δουλειά τους και ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο διαφυγής. Επομένως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι είσαι ένας τυχερός άνθρωπος.

Πόσο βάρος έχει μια απόφαση και γιατί κάποιες φορές μας είναι αδύνατον να επιλέξουμε

Η Dream Job

Την ξέρεις την Dream Job, είναι αυτή για την οποία είχες τόσες φορές γράψει ή σκεφτεί κάνοντας manifestation ! Και μάντεψε αυτή η δουλειά που προσέλκυσες σου ήρθε. Να η ευκαιρία που λαχταρούσες τόσο καιρό, ήρθε μπροστά σου και εσύ είσαι έτοιμος τεχνικά αλλά και από όλες τις πλευρές να τη δεχτείς και να πας στην επόμενη πίστα του παιχνιδιού.

Η ονειρεμένη δουλειά ήρθε στο δρόμο σου για να σου θυμίσει τι έχεις καταφέρει χάρη στη σκληρή δουλειά σου και τώρα είναι η ώρα για να πάρεις πίσω την ανταπόδοσή σου. Αν με ρωτάς δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω ότι χάρη στις σκέψεις μας και όλα αυτά που επιθυμούμε, αυτά εκπέμπουμε και αυτά λαμβάνουμε πίσω με την μορφή ευκαιρίας κάποιες φορές ή με άλλους τρόπους που μοιάζουν τυχαίοι, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίοι.

Τελικά υπάρχει τύχη ή είμαστε πιο δυνατοί από όσο θέλουμε να πιστεύουμε;

Το δίλημμα

Το δίλημμα είναι μεγάλο, αλλά σίγουρα για να υπάρχει δίλημμα, δηλαδή για σκέφτεσαι τόσο έντονα τις δύο επιλογές που έχεις κάτι σημαίνει για εσένα αλλιώς θα το προσπερνούσες. Αν θεωρούσες ότι η δουλειά που έχεις πληροί όλα όσα θες δεν θα το σκεφτόσουν καν να φύγεις. Σίγουρα το συναίσθημα είναι ένας σύμβουλος που δύσκολα θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις, γιατί έχεις ζήσει τόσα πράγματα με τη δουλειά σου και σημαίνει τόσα για εσένα.

Από την άλλη εκ του ασφαλούς δεν εξελισσόμαστε, ή είναι δύσκολο να εξελιχθούμε και να φτάσουμε όπου ονειρευόμαστε στη ζωή μας. Εγώ είμαι αυτή που λέω να την τιμάς τη φανέλα της ομάδας και να παίζεις δίκαια, αλλά κάποιες φορές ο εαυτός μας είναι αυτός που θέλει να ξεχωρίσει για λίγο από την ομάδα, θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει αν δεν σταματήσει.

Το ξέρω ότι σε βασανίζει αυτό σήμερα, ότι ίσως κάνεις κάνεις λάθος επιλογή, ότι το νέο περιβάλλον ίσως να μην είναι το ίδιο καλό με αυτό που ζεις σήμερα, αλλά αυτό δε θα το μάθεις ποτέ.

Ερωτήσεις που μπορείς να σε ρωτήσεις:Ξυπνάω να πάω στην δουλειά μου. Πού είμαι, τι ακριβώς κάνω, πόσα χρήματα παίρνω, πώς βιώνω την καθημερινότητά μου εκεί;Έχω κάποια αποστολή στη ζωή μου; Η εργασία που κάνω με βοηθά να πάω κοντά στην εκπλήρωση της αποστολής μου;Οι συνάδελφοί μου θα νιώσουν ότι τους πρόδωσα;

Οι συνάδελφοί σου να ξέρεις ότι θα καταλάβουν. Όσο δεμένη και αν είναι μια ομάδα, δεν ξεχνούν ότι όλοι είμαστε μονάδες πριν από όλα και ένας άνθρωπος που δεν εξελίσσεται και παραμένει ίδιος, κάποτε ίσως νιώσει κενός.

Στο ερώτημα αλλάζω δουλειά ή μένω σε αυτή που είμαι, σε όποια πορεία και αν διαλέξεις στη ζωή σου, να θυμάσαι να είσαι πιστός σε αυτήν την απόφαση και να μην κοιτάξεις πια πίσω. Δεν θα έχει νόημα, να λες τι θα γινόταν αν διάλεγα αυτό, δεν ξέρουμε ποτέ τι θα γινόταν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αξίζει να θυσιάσω τη Dream job μου για χάρη της ομάδας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα