Άσε το αμάξι και πιάσε το ποδήλατο | Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή!

12:08 21/3/2017 - Πηγή: iPop
| Τώρα

Άσε το αμάξι και πιάσε το ποδήλατο, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή καθώς μόλις μπήκε η Άνοιξη! Η ποδηλασία έχει πολλά οφέλη για το σώμα σου και την υγεία του οργανισμού σου γενικότερα, ενώ αποτελεί έναν απ’ τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους άσκησης! Τώρα που ο καιρός είναι καλός, δεν έχεις πια δικαιολογία!

Γρήγορη και διασκεδαστική άσκηση

Μπορείς να κάνεις ποδήλατο σχεδόν πάντα και παντού, χωρίς να ξοδεύεις χρήματα για τη μετακίνησή σου με το αυτοκίνητο. Μπορείς να αναβάλλεις όσες άλλες

προπονήσεις θέλεις με την δικαιολογία ότι δεν «κατέχεις» το άθλημα ή ότι πιέζεσαι χρονικά, όμως, στο ποδήλατο αυτό δεν ισχύει! Δεν δεσμεύεσαι και δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες δεξιότητες. Απλά ισορροπία.

Μυϊκή τόνωση

Η ποδηλασία οδηγεί στη μυϊκή τόνωση, βελτιώνοντας τη λειτουργία των μυών του σώματός σου. Εάν κάνεις τακτικά ποδήλατο, τότε θα δεις τους μύες των ποδιών σου να μεταμορφώνονται. Η ποδηλασία βοηθάει ακόμα στην κινητικότητα των γονάτων και των ισχίων.

Αποκτάς αντοχές

Μπορεί στην αρχή να κάνεις 500 μέτρα και να τα βλέπεις σκούρα, όμως, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, εκτός από εξάσκηση. Κάνοντας ποδήλατο, θα δεις τις αντοχές σου να αυξάνονται θεαματικά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μόλις το συνηθίσεις θα διανύεις μεγάλες αποστάσεις, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Καίει θερμίδες

Κι επειδή ξέρουμε ότι σε νοιάζει και αυτό, σε πληροφορούμε ότι με την ποδηλασία καις θερμίδες και χάνεις τα περιττά κιλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν κάνεις ποδήλατο με σταθερό ρυθμό, μπορείς να κάψεις περίπου 300 θερμίδες/ ώρα.

The post Άσε το αμάξι και πιάσε το ποδήλατο | Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα