Αντίο μικρόβια! Βήμα- βήμα πώς να καθαρίσεις μαζί με το παιδί σου τα παιχνίδια του

17:52 16/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά μας, ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες αγαπούν τα μικρά, πλαστικά παιχνίδια όπως είναι οι δεινόσαυροι, τα  αυτοκίνητα, τα τουβλάκια κ.α. Κρατούν τα παιχνίδια είτε με καθαρά είτε ακόμα και με βρώμικα χέρια, τα βάζουν στο στόμα, τα ακουμπούν στο πρόσωπο, μερικά τα θέλουν για παρέα ακόμα και στον ύπνο… γι’ αυτό εμείς οφείλουμε να τους καθαρίζουμε συχνά.

Τα παιδικά παιχνίδια αποτελούν συνήθως επικίνδυνες εστίες μικροβίων για τους μικρούς μας φίλους. Έτσι, για να προστατεύουμε την υγεία τους καλό θα ήταν να επιμεληθούμε με σχολαστικό τρόπο το πλύσιμο των παιχνιδιών τους, αλλά και να

μην αμελούμε να το επαναλαμβάνουμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Pexels

Παιχνίδια και δραστηριότητες για να μάθει το παιδί μας το ηλιακό σύστημα

Πώς να καθαρίσεις τα παιχνίδια του παιδιού μαζί του:Γεμίζουμε μια λεκάνη με ζεστό νερό.Προσθέτουμε λίγο υγρό απορρυπαντικό.Ρίχνουμε λίγες σταγόνες απολυμαντικό( όχι χλωρίνη, τα περισσότερα παιδιά ενοχλούνται ακόμα και από τη μυρωδιά της).Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα αρκετή ώρα, να μουλιάσουν.Παίρνουμε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίβουμε, τα δύσκολα σημεία και τις λεπτομέρειες.Τέλος ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα.Συμβουλή!

Αν το δικό σου παιδί αγαπά περισσότερο τα λούτρινα παιχνίδια, μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία, για να απαλλαγείς από τα μικρόβια που μπορεί να μεταφέρουν.

Δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι με τα παιδιά αξιοποιώντας ένα κουτί παπουτσιών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αντίο μικρόβια! Βήμα- βήμα πώς να καθαρίσεις μαζί με το παιδί σου τα παιχνίδια του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα