Ανεβαίνουν οι ημερήσιοι θάνατοι | Ποια είναι τα σενάρια για την άρση του lockdown και υπό ποιες προϋποθέσεις θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος;

18:39 28/11/2020 - Πηγή: iPop
| Ποια

Πολλά έχουν ακουστεί για την άρση του lockdown καθώς η ημερομηνία λήξης του ήταν η 30η Νοέμβρη και ήδη έχει δοθεί παράταση μίας εβδομάδος. Τα ερωτηματικά είναι πολλά τόσο για το lockdown όσο και για τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

Πότε θα γίνει άρση του lockdown

Μέχρι και σήμερα, Σάββατο 28/11/2020, το επικρατέστερο σενάριο είναι

ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου του 2020. Η πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου θα είναι καθοριστική για το αν θα αποφασισθεί η παράτασή του καθώς θα κριθεί από το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού και την πίεση που θα ασκείται στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτό που έχει ειπωθεί είναι:

Επικρατέστερο σενάριο είναι το απαγορευτικό να παραμείνει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου με μοναδική εξαίρεση, ίσως, τα σχολεία. Τώρα δίνουμε την μάχη με την πανδημία για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μόλις υπάρχουν αξιόπιστες προβλέψεις θα ανακοινώσουμε τις επόμενες κινήσεις. Η προσπάθεια που γίνεται έχει σκοπό να υπάρξει ταχεία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων ώστε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28/11/2020, και μίλησε και για το πως αναμένεται να γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων φέτος. Χαρακτηριστικά είπε:

Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί

Όσον αφορά στο εμβόλιο ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Δήλωσε ότι οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που ξεκινά ο εμβολιασμός.

Τα κρούσματα (28/11/2020)

Σήμερα, Σάββατο 28/11/2020, ανακοινώθηκαν 1747 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 103034, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4867 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27199 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

606 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 557 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 121 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 891 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανεβαίνουν οι ημερήσιοι θάνατοι | Ποια είναι τα σενάρια για την άρση του lockdown και υπό ποιες προϋποθέσεις θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα