Αναστάτωση στην Ειδομένη- Αγρότης ξεκίνησε το όργωμα μέσα από τις σκηνές- Φεύγουν από τον Πειραιά Σύροι πρόσφυγες (video)

14:20 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Επεισόδιο σημειώθηκε στην Ειδομένη αυτή τη φορά, όμως, με πρωταγωνιστή αγρότη της περιοχής και όχι πρόσφυγες. Ένας αγρότης – ιδιοκτήτης χωραφιών όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι πρόσφυγες, άρχισε να οργώνει με τρακτέρ ανάμεσα από τις σκηνές. Την ίδια στιγμή οι πρόσφυγες στη χώρα έχουν ξεπεράσεις τους 51.000, ενώ με πούλμαν φεύγουν από τον Πειραιά οικογένειες Σύρων προσφύγων.

Άνδρες της αστυνομίας που βρίσκονται στην Ειδομένη έσπευσαν στο σημείο και σταμάτησαν τον αγρότη.

Σε δηλώσεις του ο αγρότης τόνισε:

Περίμενα

αρκετό καιρό. Καταλαβαίνω τον κόσμο που είναι εδώ, αλλά πρέπει κι εγώ να ζήσω

Και πρόσθεσε πως «αν δεν λυθεί το θέμα, το Σάββατο το πρωί αγρότες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων στην περιοχή:

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν δέχονται να φύγουν από τον καταυλισμό της Ειδομένης, καθώς πιστεύουν πως τα σύνορα θα ανοίξουν και θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη.

Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια στους απελπισμένους πρόσφυγες.

Τους 51.000 έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες ώρες οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα ατόμων έφτασε τους 51.393. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά, καθώς Σύροι πρόσφυγες μεταφέρονται με πούλμαν στην Κυλλήνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 5.337 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων η πλειονότητα παραμένει στη Λέσβο (2.844).

Οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει τους 14.960 εκ των οποίων οι 5.750 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα παράλληλα βρίσκονται 2.645 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 28.451 άτομα, εκ των οποίων οι 11.324 είναι στην Ειδομένη.

Σε εξέλιξη η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά

Μετά τα χτεσινά επεισόδια στον Πειραιά έχουν μεταβεί πούλμαν για να γίνει μεταφορά Σύρων στην Κυλλήνη.

Τα έξι πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν 38 οικογένειες- σχεδόν 300 άτομα- σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κυλλήνη.

Οι πρόσφυγες στην αρχή αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία και έτσι μεταφραστές και εθελοντές τους εξήγησαν πως καλό θα ήταν να μετακινηθούν καθώς οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας είναι καλύτερες.

Να σημειωθεί πως στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ισχυρή δύναμη του κεντρικού λιμεναρχείου, ενώ παράλληλα το παρών στη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών δίνει ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

photo:nick paleologos/ sooc

The post Αναστάτωση στην Ειδομένη- Αγρότης ξεκίνησε το όργωμα μέσα από τις σκηνές- Φεύγουν από τον Πειραιά Σύροι πρόσφυγες (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα