Αν είσαι έγκυος δεν πρέπει ποτέ να πίνεις από πλαστικά μπουκάλια

09:33 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Αν είσαι έγκυος δεν πρέπει ποτέ να πίνεις από πλαστικά μπουκάλια, προτείνει νέα έρευνα, η οποία στοχεύει στο να προειδοποιήσει τις γυναίκες για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Τα πλαστικά μπουκάλια περιλαμβάνουν τοξίνες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες με αποτέλεσμα το παιδί που θα γεννήσει η γυναίκα να γίνει παχύσαρκο.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε απ’ το The Endocrine Society στην Washington έδειξε ότι τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν

BPA, ένα χημικό που επηρεάζει το ενδοκρινικό σύστημα.

Η έρευνα έγινε βασισμένη σε μωρά ποντικιών. Όταν οι μητέρες τους είχαν εκτεθεί στο BPA, ήταν λιγότερο πιθανή η ύπαρξη της λεπτίνης, της ορμόνης δηλαδή η οποία ελέγχει την όρεξη, στέλνοντας σήματα σε συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου.

Οι συντάκτες της μελέτης επισήμαναν:

Δεδομένου ότι το BPA έχει επίσης συνδεθεί με την παχυσαρκία στον άνθρωπο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ευαισθησία στην παχυσαρκία και τις καρδιο-μεταβολικές διαταραχές

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσαν, καλό είναι οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν συνήθειες που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα τις εκθέσουν στη χημική ουσία, όπως είναι το να πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες να γεννηθεί το μωρό τους παχύσαρκο.

Θυμίζουμε ότι μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Οκτώβριο του 2016 υποστήριξε ότι τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν χημικές ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, διαβήτης και ο αυτισμός.

Photos: Shutterstock

The post Αν είσαι έγκυος δεν πρέπει ποτέ να πίνεις από πλαστικά μπουκάλια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα