Αλλάζουν οι χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία- Όσα πρέπει να ξέρεις

15:52 21/5/2021 - Πηγή: iPop

Αλλαγές στις χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία με βάση τον νέο κανονισμό που ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συνδρομητές.

Ο νέος κανονισμός θα επιφέρει μία σειρά από αλλαγές στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και στις χρεώσεις των συνδρομητών, για να βελτιωθούν οι παροχές, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις.

Τι αλλάζει στις χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία και οι υπόλοιπες βελτιώσεις

Ο καταναλωτής που έχει δέσμευση μέσω συμβολαίου, θα μπορεί να αλλάξει το πακέτο υπηρεσιών του, χωρίς κανένα κόστος για τον ίδιο,

όταν κάποια από τις υπηρεσίες του πακέτου του είναι προβληματική.

Με τον νέο κανονισμό, στην περίπτωση που ο καταναλωτής καταγγείλει νωρίτερα ένα δεσμευτικό για τον ίδιο συμβόλαιο, η αποζημίωση για το υπόλοιπο του χρόνου δέσμευσης, θα υπολογίζεται με βάση τη πραγματική χρέωση. Μέχρι πρόσφατα η αποζημίωση του παρόχου για τον υπολειπόμενο χρόνο δέσμευσης γίνονταν, όχι με την συμφωνηθείσα (πραγματική) χρέωση μεταξύ παρόχου και πελάτη, αλλά με την ονομαστική. Για μια υπηρεσία που κοστίζει (ονομαστικά) 100 ευρώ τον μήνα και είχε παρασχεθεί από τον πάροχο με έκπτωση π.χ. στα 70 ευρώ, η αποζημίωση για τον υπόλοιπο χρόνο του δεσμευτικού συμβολαίου γίνονταν με βάση την ονομαστική χρέωση, δηλαδή τα 100 ευρώ. Τώρα με το νέο κανονισμό η αποζημίωση θα δίδεται στον πάροχο με βάση την πραγματική τιμή, δηλαδή τα 70 ευρώ.

Αυτόματη μετατροπή ενός συμβόλαιο τηλεφωνίας (π.χ. 12μηνο ή 24μηνο) ορισμένης διάρκειας σε αορίστου διάρκειας, χωρίς κόστος για τον καταναλωτή.

Αυτόματη διακοπή συμβολαίου λόγω οφειλών αυξάνει στα 150 ευρώ αντί 100 ευρώ που είναι σήμερα. Επιδίωξη της ΕΕΤΤ με τις ρυθμίσεις αυτές, είναι σταματήσει η μεγάλη στρέβλωση που υπάρχει στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών χρεώσεων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αλλάζουν οι χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία- Όσα πρέπει να ξέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα