Αλλάζει ο καιρός απ’ το μεσημέρι της Παρασκευής-Βροχές και καταιγίδες

07:22 7/10/2016 - Πηγή: iPop

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής, με τις βροχές και τις καταιγίδες να κάνουν το πέρασμά τους σχεδόν από όλη την χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τη νύχτα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 και από τη νύχτα πιθανόν 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 και πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα βορειότερα νησιά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

The post Αλλάζει ο καιρός απ’ το μεσημέρι της Παρασκευής-Βροχές και καταιγίδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα